Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Heili ja Metsähovi, ikäkaverit

Karjalan Heili 19.11.1970, kaikkien aikojen ensimmäinen numero. Karjalan Heili 19.11.1970, kaikkien aikojen ensimmäinen numero.
Ravintola Metsähovi Tintti!

Että pitikin sattua: puhelimeen vastaa omalla tunnistettavalla äänellään nimenomaan tarjoilija Tiina Palander, Metsähovin legendaarinen Tintti. Tuntia myöhemmin Karjalan Heili on jo Outokummussa Kummunkadun varressa.

Tintti ihastelee Heilin tuliaista, sivua kaikkien aikojen ensimmäisestä Heilistä 19.11.1970.

–  Tää pittää laittaa meijän seinälle.

Karjalan Heili täyttää tänä vuonna 50 vuotta. Niin täyttää myös ravintola Metsähovi.

Outokummun toinen täysin oikeuksin toimiva ravintola avattiin virallisesti marraskuun alkupäivinä vaikka saikin tärkeän A:nsa jo syyskuun alussa...

Teksti sivulla 3 kertoo vuosikymmenten aikana paikallisille niin rakkaaksi tulleen ravintolan alusta. Mutta kas, omistaja onkin Veikko Metsälä.

Joulukuussa 2019 vanhaa kuvaa katsovat puhuvat Huikurin Ramista, joka oli ravintolan omistaja silloin, kun paikka edellisen kerran tunnettiin Metsähovina.

Paikka on ehtinyt vaihtaa nimeään moneen kertaan puolessa vuosisadassa, johon mahtuu myös monta omistajaa. Vuonna 2008 ravintola siirtyi Virva ja Mikko Hovisen haltuun.

–  Paljon tuli palautetta, että se nimi pitää saada takaisin, kertoo Virva Hovi puhelimeensa, johon Tintti soitti faktojen tarkistamista varten.

–  Koko ajan matkan varrella käytettiin Metsähovi-nimeä, ja kysyimme luvan, että saimme ruveta käyttämään sitä.

Ihmiset baaritiskin äärellä muistelevat mennyttä: on ollut Isovarvas, Matahari, Tirri-Pubi...

Mutta mikä tekee Metsähovista Metsähovin?

–  Ehkä tässä on vähän niitä vanhoja kaikuja vuosien takaa, Tintti vastaa.

–  Tänne tulee hirveesti entisiä outokumpulaisia kyselemään. Onhan niitä välillä huonojakin päiviä, mutta hirveän hyvä ilmapiiri täällä on ja kivat asiakkaat.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä