Julkaistu 

PKO:n kesätyöhaku on käynnissä – 800 työntekijää palkataan

Kesätöitä on tarjolla muun muassa Prismassa. Riikka Hurri Kesätöitä on tarjolla muun muassa Prismassa.

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan (PKO) tarjoamien kesätöiden haku kesälle 2020 on avattu. Kesätöitä haetaan täysin sähköisesti PKO:n verkkosivuilla. Viimeinen hakupäivä on 29.2.2020.

Alle 18-vuotiaille on tarjolla joko kahden viikon tai kuukauden mittaisia kesätyöpestejä ja yli 18-vuotiaille kuukauden tai pidempiä kesätöitä.

– Osuuskaupan linja on, että nuorten työllistämisestä ei tingitä. Erilaiset harjoitteluohjelmat ja pidemmät kesätyöpestit ovat monelle nuorelle ensimmäinen kosketus työelämään ja samalla askel kohti aikuisuutta. Me haluamme tarjota tuon mahdollisuuden mahdollisimman monelle nuorelle. Siksi tulemme tarjoamaan kesätöitä eri puolilla toimialuettamme noin 800 nuorelle, toimitusjohtaja Juha Kivelä kertoo PKO:n tiedotteessa.

Hakemuksia kesätyöpaikkoihin on aikaisempina vuosina tullut noin 3 500–4 000 kappaletta.

– Luemme jokaisen hakemuksen läpi ja nuoria kutsutaan haastatteluun noin kolme kertaa enemmän kuin pystymme palkkaamaan. Valitsemme haastateltavia nuoria myös sosiaalisin perustein ja tarjoamme useita kesätyöpaikkoja myös erityisnuorille sekä kehitysvammaisille nuorille, joiden olisi muuten hankala työllistyä kesäksi. Tällaisia henkilöitä palkkaamme noin 40, henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen kertoo.

Monosen mukaan valttikortteja kesätyöhaussa ovat iloinen asiakaspalveluasenne, halu oppia uutta, hyvät yhteistyötaidot sekä uteliaisuus ja reippaus. Kesätöitä on tarjolla muun muassa ravintoloissa, Sokos-hotelleissa, S-marketeissa, Saleissa, ABC-liikennemyymälöissä, Prismassa ja Sokoksessa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä