Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna Käyhkö

Hautauspalvelu ja S-kukka muuttivat Prismaan

PKO hautauspalveluiden liiketiloissa on oma intiimi rauhansa, jossa hautajaisjärjestelyt voidaan käydä läpi omaan tahtiin, kertoo PKO:n Tiina Tolvanen. Hanna Käyhkö PKO hautauspalveluiden liiketiloissa on oma intiimi rauhansa, jossa hautajaisjärjestelyt voidaan käydä läpi omaan tahtiin, kertoo PKO:n Tiina Tolvanen.

PKO siirsi tammikuun alussa PKO Hautauspalvelun sekä S-kukan Siihtalasta Prisman katon alle. Uudet liiketilat avautuivat S-parturi-kampaamon tilojen viereen.
– Olemme nyt siellä, missä isot asiakasvirrat liikkuvat. Asiakkaille tämä merkitsee asioinnin helpottumista, kun useita asioita voi hoitaa samalla kertaa. Uusien tilojen myötä aukioloaikamme laajenevat: jatkossa kukka- ja hautauspalvelumme ovat myös sunnuntaisin asiakkaidemme käytössä, palveluliiketoiminnan toimialajohtaja Tiina Tolvanen toteaa.
Tolvasen mukaan uudet toimitilat on suunniteltu niin, että olipa kyseessä elämän suurimmat surut tai isoimmat ilot, asioinnille löytyvät myös rauhaisat ja yksityisyyden turvaavat tilat.
– Sisään liikkeeseen pääsee jatkossa sekä Prisman kauppakäytävältä että suoraan omasta erillisestä ulko-ovesta.

Kauppakeskuksen käytävältä avautuva kukkakauppa palvelee monia muitakin kuin hautajaisväkeä.
– Meillä myydään kukkia yhtälailla arkeen kuin juhlaan. Hautajaisissa kukkien käyttö on itseasiassa vähentynyt valtavasti; aiemmin tavallisten isojen kukkalaitteiden tilalle on tullut trendi, että haudalle tuodaan vain yksi kukka, Tolvanen mainitsee.

Vuodesta 2011 Siihtalassa toiminut PKO Hautauspalvelu on saavuttanut ison jalansijan Joensuun seudun markkinoilla.
PKO:n hautauspalvelu on nuoresta iästään huolimatta siinä mielessä perinteinen hautaustoimisto, että se hoitaa tarvittaessa kaikki hautajaisiin liittyvät järjestelyt.
Kukkakaupan puolelta aukeaa ovi arkkuvalikoiman puolelle.
– Omaisensa hautajaisia järjestävä ihminen on aika usein liikkeellä ensimmäistä kertaa, ja surun keskellä on vaikea hahmottaa, mitä kaikkea onkaan hoidettavana. Meidän kautta järjestyvät kaikki asiat tarvittaessa, Tiina Tolvanen sanoo.
Siihtalan toimitiloihin PKO:lla ei tässä vaiheessa ole tulossa uutta toimintaa, ainakaan asiakkaille asti näkyvää.
Hautauspalvelu ja S-kukka työllistävät yhteensä viisi ihmistä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä