Julkaistu    |  Päivitetty 

Monta syytä astua ovesta ulos ja osallistua

Kontiolahdella kilpaillaan ampumahiihdon maailmancupin pisteistä ensi vuonna kahteen otteeseen: maaliskuussa ja marraskuussa. Kontiolahdella kilpaillaan ampumahiihdon maailmancupin pisteistä ensi vuonna kahteen otteeseen: maaliskuussa ja marraskuussa.

Runsaudenpula. Se siitä seuraa, kun tutkii Joensuun seudun ensi vuoden tapahtumien moninaista kirjoa. Heili poimi jokaiselle kuukaudelle menon tai pari esimerkiksi vilkkaasta tapahtumavuodesta. Vuoden 2020 tapahtumat päivittyvät sitä mukaa kuin vuosi edistyy, joten kaikkia ensi vuoden menoja ei suinkaan vielä löydy netistä. 

Tammikuu
SM-viikko. Tuhannet eri urheilulajien edustajat kokoontuvat kilpailemaan SM-mitaleista 31.1.–2.2. Joensuuhun ja sen lähiympäristöön. Mukana on lähes 20 lajia, joista kahdessatoista kisataan SM-mitaleista. SM-viikolla edustettuina ovat muun muassa biljardi, bridge, digitaalinen autourheilu, jousiammunta, tikkaurheilu, otevoima, hiihtosuunnistus, kasa-ammunta, koiravaljakkourheilu, kriketti ja taekwondo. Olympiakomitean tapahtumakirjoon kuuluva SM-viikko televisioidaan Ylen TV2-kanavalla ja ohjelmaa löytyy myös Areenasta. SM-viikon lajikokeilupäivä järjestetään perjantaina 31.1. Tutustuttavia lajeja on tarjolla sekä sisällä että ulkona.

Helmikuu
Talviuintia ja -pyöräilyä sekä pipolätkää. Ilosaaressa järjestettäviin talviuinnin SM-kisoihin 7.–9.2. odotetaan ennätysmäärää osallistujia, joten hyisessä altaassa taitonsa osoittaa yli tuhat uimaria viikonlopun aikana. Winter Cycling Congress 5.–7.2.kokoaa puolestaan Joensuun areenaan laajan kirjon ympärivuotisen pyöräilyn kehittäjiä ympäri maailman.
Paikalle odotetaan 400 kansainvälistä pyöräilyn kehittäjää. Save Pond Hockey -pipolätkäturnaus järjestetään Louhelan kentällä 8.2. Tapahtuman tarkoitus on lisätä huomiota ilmastonmuutoksen ja jääkiekon välisestä kohtalon yhteydestä. 19.–23.2. järjestettävän Joensuun Musiikkitalven esityksissä kuullaan muun muassa Kaj Chydeniusta.

Maaliskuu
Ampumahiihdon maailmancup. Kontiolahdella kisataan ampumahiihdon mc-pisteistä 12.–15.3.

Huhtikuu
Leijonat kohtaa Tanskan 9.4. Jääkiekon miesten maajoukkue aloittaa Sveitsin MM-kisoihin valmistautumisen ja kohtaa Tanskan huhtikuussa Joensuussa.
Lipunmyynti otteluun alkaa tammikuun lopussa. Joensuussa Leijonat on nähty edellisen kerran pelaamassa vuonna 2004.
Uudistuneet Kotona 2020 + piha ja puutarha -messut Joensuun areenassa 25.–26.4.

Toukokuu
Koiria ja kirkkolaulua. Kontiolahden ampumahiihtostadioniolla 23.–24.5. järjestettävään lauantain kv-koiranäyttelyyn ja sunnuntain NORD-näyttelyyn odotetaan useita tuhansia koiria omistajineen. Ortodoksisten kirkkolaulupäivien 15.–17.5. tapahtumat tulevat keskittymään Ortodoksisen kulttuurikeskuksen ja Ortodoksisen seminaarin piha-alueelle, sitä ympäröiviin kirkkoihin ja Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselle.
Kesäkuu
Legendaarinen Hassisen Kone palaa kotikaupunkiinsa 20 vuoden tauon jälkeen. Keikat Kerubissa 18.–20.6. Osuuskaupparockia jytistellään Sirkkalan puistossa 12.6.–13.6.

Heinäkuu
Rokki näkyy ja kuuluu. Ilosaarirock 17.–19.7. Ilovaari 11.7. Pop-katu 14.–17.7.

Elokuu
Rock in the City 7.–8.8. tuo Sirkkalan puistoon kotimaan kärkipään bändejä. Hyvän mielen juoksutapahtuma ExtremeRun juostaan 29.8. Gospelfestivaalit 13.–16.8.

Syyskuu
Superpesiksen välierät ja finaalit ratkotaan syyskuussa.

Lokakuu
Tammoja ja varsoja näytillä. Tamma- ja varsanäyttely Joensuun raviradalla 3.10.

Marraskuu
Ampumahiihdon maailmancup.
Kontiolahti isännöi kauden 2020-2021 maailmancup-avausta 27.–29.11.

Joulukuu
Vielä on tämä kuukausi aikaa tutustua Outokummun kaivosmuseossa oleviin kiinnostaviin näyttelyihin. Huhu kertoo, että ensi jouluna Joensuun keskustasta löytyisi myös viimeisen päälle viehättävä joulukylä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä