Julkaistu 
Hanna-Mari Lappalainen

Parempi vastaus työelämän vaatimuksiin

Riverian opiskelijat Mahammad Hirsi (vas.) ja Katri Eronen (oik.) ovat kokeneet työelämäopettaja Kari Tuomaisen avun hyödylliseksi. Hanna-Mari Lappalainen Riverian opiskelijat Mahammad Hirsi (vas.) ja Katri Eronen (oik.) ovat kokeneet työelämäopettaja Kari Tuomaisen avun hyödylliseksi.

Pohjois-Karjalassa on ensimmäisenä Suomessa lähdetty toteuttamaan ammatillisen koulutuksen uudistusta työelämäopettajien avulla.

Vuonna 2018 aloitetun valtakunnallisen ammatillisen koulutuksen reformin tavoitteena on vahvistaa työelämässä oppimista kaikilla toisen asteen ammatillisen koulutuksen aloilla, mutta reformi ei ole sujunut täysin ongelmitta.
Elinkeinoelämän keskusliiton yrityksille teettämän kyselytutkimuksen mukaan ammattiin valmistuneiden osaaminen ei vastaa yritysten osaamistarpeita niin hyvin kuin se voisi vastata: 22 prosenttia vastanneista oli sitä mieltä, että osaaminen vastaa tarpeita joko hyvin tai erittäin hyvin, ja 29 prosenttia oli puolestaan sitä mieltä, että osaaminen vastaa yrityksen tarpeita joko jokseenkin huonosti tai erittäin huonosti. Myöskään ammatillisen koulutuksen opettajien tuntemus yritysten arjesta ja osaamistarpeista ei ole riittävän hyvällä tasolla.
Nyt Pohjois-Karjalassa on ensimmäisenä Suomessa ryhdytty toteuttamaan ammatillisen koulutuksen uudistusta siten, että työelämäopettaja työskentelee ja opettaa opiskelijoita täysipäiväisesti yrityksen tiloissa. Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa aloittivat työelämäopettajatoiminnan tämän vuoden elokuussa.

150 työpaikkaohjaajaa
Riverian työelämäopettajana toimii hotelli-, ravintola- ja cateringalan, matkailualan sekä liiketoiminta-alan osalta lehtori Kari Tuomainen, jonka fyysinen työpiste sijaitsee PKO:n konttorilla, mutta joka todellisuudessa kiertelee päivittäin PKO:n eri toimipisteissä.
– Kun opiskelija on työpaikalla oppimassa työelämätaitoja, minä ohjaan opiskelijaa tavoitteellisesti ja vastaan opiskelijan osaamisen kehittymisestä ammattitaitovaatimusten mukaisesti, Tuomainen kertoo.
Riveria kehitti työelämäopettajamallin yhdessä Siun soten kanssa vuonna 2018, jolloin kaksi Riverian hoitotyön opettajaa jalkautui Siun soten toimintayksiköihin eri puolille maakuntaa. Tästä saatiin runsaasti hyvää palautetta.
Nyt PKO on kouluttanut 150 työpaikkaohjaajaa, jotka ovat yrityksen työntekijöitä, jotka osallistuvat päivittäin opiskelijoiden ohjaamiseen ja arviointiin yhdessä opettajan kanssa.
– Työelämässä on tapahtunut murros, joka ei ole siirtynyt toisen asteen opettamiseen, minkä vuoksi valmistuneiden osaaminen ei ole välttämättä vastannut työelämän vaatimuksiin. Esimerkiksi PK-yrityksillä ei välttämättä ole rahaa, mitä laittaa opiskelijoiden perehdytykseen, PKO:n henkilöstöjohtaja Mika-Jussi Mononen toteaa.
Mononen uskoo, että nyt ollaan merkittävän asian äärellä.
– Veikkaan, että tämä tulee olemaan jonkinlainen valtakunnallinen malli tulevaisuudessa.

Opiskelijoiden etu
Mika-Jussi Monosen mukaan uusi malli koituu ennen kaikkea opiskelijoiden eduksi.
– Valmistuessaan opiskelijalla on aiempaa merkittävästi paremmat valmiudet työelämässä toimimiseen, Mononen summaa.
Riverian ensimmäisen vuoden liiketoiminnan opiskelija Katri Eronen ja toisen vuoden matkailualan opiskelija Mahammad Hirsi ovat päässeet kokemaan niin työelämäopettajan kuin työpaikkaohjaajienkin osuuden opiskelijoiden ohjaamisessa käytännössä.
Hirsi kertoo saaneensa opastusta ollessaan harjoittelussa Kimmelissä, ja Eronen puolestaan sai tukea harjoitellessaan työelämää Prismassa.
– Työpaikkaohjaajasta oli paljon apua. Heti kun me tulimme Kimmeliin tarjoilemaan, hän tiesi kertoa, kuinka tarjoilu etenee ja miten asiakkaita palvellaan ystävällisesti, Hirsi kertoo.
Myös Eronen kokee saaneensa hyötyä siitä, että harjoittelun aikana pystyi tukeutumaan sekä työpaikkaohjaajaan että työelämäopettajaan.
– Minusta oli mukavaa, että Kari kävi kyselemässä meiltä opiskelijoilta, että miten menee ja miltä työnteko tuntuu, Eronen kertoo.
Kari Tuomaisen mukaan opiskelijoilta pyydettiin harjoittelujen jälkeen kirjallista palautetta uudesta toimintamallista.
– Palautteen perusteella he tykkäsivät mallista tosi paljon, Tuomainen kertoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä