Julkaistu    |  Päivitetty 

Työllistäjä sai kaupungin avaimen

Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Mustonen luovutti Joensuun avaimen Suomen Levyprofiili Oy:n toimitusjohtajalle Aku Lampolalle. Aimo Salonen Kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Mustonen luovutti Joensuun avaimen Suomen Levyprofiili Oy:n toimitusjohtajalle Aku Lampolalle.

Joensuu-päivänä palkittiin toimijoita vaarirokkareista Traktoriin.

Joensuun kaupunki palkitsi taas nimikkopäivänään 29. marraskuuta joukon eri tavoin ansioituneita asukkaitaan ja toimijoitaan. Tänä vuonna jaettiin kulttuuri-, liikunta-, nuoriso- ja yrittäjäpalkinnot.

Kaupunki päätti antaa vuoden 2019 yrittäjäpalkinnon Suomen Levyprofiili Oy:lle. Palkinnon perusteena on yrityksen erinomainen liikevaihdon kasvu, toiminnan systemaattinen kehittäminen, sekä vientimyynnin käynnistäminen. Suomen Levyprofiili on panostanut pitkäjänteisesti toiminnan laatuun ja johtamiseen, tuotannon ja hankintojen kehitykseen, kone- ja tietojärjestelmäinvestointeihin sekä kansainvälisten valmiuksien rakentamiseen. Yrityksen liikevaihto on kasvanut 16 miljoonaan euroon, ja se työllistää 140 henkilöä Joensuun Greenpark -yrityspuistossa sijaitsevissa moderneissa toimitiloissaan. Yrittäjäpalkinnon saaja saa symbolisen kaupungin avaimen ja kunniakirjan.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta päätti jakaa vuoden 2019 kulttuuripalkinnon Grand Old Rockers ry:lle, joka on valtakunnallisesti tunnettu Ilovaarirock-tapahtuman järjestäjänä. Ilovaarirockia on järjestetty yli 20 vuotta. Tapahtuma tunnetaan nykyisin nimellä Ilovaari, jonka järjestämisvastuu on siirtynyt Joensuun Töminä Oy:lle. Grand Old Rockers ry keskittyy tällä hetkellä Ilovaariklubien järjestämiseen, joissa esiintyjinä ovat muun muassa yhdistyksen omat bändit ja konservatorion opiskelijat.

Kulttuuri- ja liikuntalautakunta myönsi liikuntapalkinnon kolmelle kansainväliselle menestyjälle. Hiihtosuunnistaja Salla Koskela on moninkertainen arvokisamitalisti, jonka tämän vuoden parhaita saavutuksia olivat EM-kilpailujen hopea keskimatkalla ja MM-kilpailuiden viestipronssi. Amerikkalaisen jalkapallon pelaaja Satu Tykkyläinen voitti lajissaan Euroopan mestaruuden. Maastohiihtäjä Perttu Hyvärinen on vakiinnuttanut paikkansa Suomen viestijoukkueessa, joka sijoittui vuoden 2019 MM-kilpailuissa neljänneksi.

Joensuun kasvatus- ja koulutuslautakunta päätti jakaa vuoden 2019 Nuorisopalkinnon Teatteri-Traktorille, jonka toimintaa ovat teatteri, yhteisötaide, taidekasvatus sekä erityisesti nuorten taitelijoiden työllistymismahdollisuuksien parantamiseen keskittyvä ComArtLab-toiminta. Uutena toimintapaikkana on käynnistynyt ympärivuotinen Kulttuuritehdas Siihtala, joka tarjoaa toimintamahdollisuuksia kymmenille muillekin toimijoille.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä