Julkaistu 

Jouluseimipolku avautuu viikonloppuna – keskustassa näytillä 14 seimeä eri puolilta maailmaa

Artesaani Reetta Lipposen tekemä seimi oli näytillä Taitokorttelissa vuonna 2015. Kimmo Kirves Artesaani Reetta Lipposen tekemä seimi oli näytillä Taitokorttelissa vuonna 2015.

Joensuun keskustaan rakennetaan tänä vuonna viidettä kertaa adventin ja joulun ajaksi jouluseimipolku. Seimipolku kootaan perjantaina 29.11.2019 ja se on kuljettavissa loppiaiseen 6.1.2020 saakka. Seimipolun toteuttaa Joensuun ev.lut. seurakunta yhteistyössä paikallisten yritysten ja muiden toimijoiden kanssa.

Jouluseimipolku kulkee Joensuun keskustassa kiertäen yhteensä 14 pysähdyspaikkaa, joissa on asetettu näytteille seimiasetelma. Polku alkaa Taitokorttelin aitan seimestä ja päättyy Joensuun hautausmaan kukkamyymälän näyteikkunan seimiasetelmaan.

Seimipolun seimet ovat erilaisia ja ilmentävät Joensuun ev.lut. seurakunnan tiedotteen mukaan seimiperinteen kansainvälistä moninaisuutta. Näytteillä on seimiä esimerkiksi Italiasta, Saksasta ja Tansaniasta.

– Ensimmäisen joulun tapahtumien kuvaaminen nukkehahmoin, kuvin, maalauksin, veistoksin ja näyttelemällä on vuosisatoja vanha kristillinen perinne. Sen juuret löytyvät syvältä katolisesta Euroopasta, tiedotteessa kerrotaan.

Seimipolun kohteet ja kartta löytyvät osoitteesta www.hoosianna.fi.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä