Julkaistu 

Joensuulainen ilmalaivainnovaatio sai miljoonan euron rahoituksen

Toinen Kelluu Oy:n omistajista, Jiri Jormakka, esitteli ilmalaivainnovaatiota lokakuussa, kun Joensuu Ky ilmoitti tekevänsä ensimmäisen sijoituksensa yrityksen toimintaan. Marjut Söder Toinen Kelluu Oy:n omistajista, Jiri Jormakka, esitteli ilmalaivainnovaatiota lokakuussa, kun Joensuu Ky ilmoitti tekevänsä ensimmäisen sijoituksensa yrityksen toimintaan.

Joensuulaislähtöinen Kelluu Oy tiedottaa aloittaneensa ilmalaivatehtaan ja tuotekehityslaboratorion rakennustyöt. Tuotantotilat valmistetaan Joensuun Reijolaan. Kelluu kertoo saaneensa miljoonan euron rahoituksen ja rekrytoivansa parhaillaan työvoimaa. Yritys on kehittänyt itseohjautuvan ilmalaivan, jota aletaan valmistaa teollisesti uusissa tiloissa.

– Meidän ilmalaivamme lentävät jopa viikkoja, kun esimerkiksi dronet pysyvät ilmassa vain kymmeniä minuutteja kerrallaan. Sovelluskohteita ovat erilaiset tarkastus-, valvonta- ja kuljetustehtävät ympäri maailman, kertoo Kelluu Oy:n toimitusjohtaja ja ilmalaivan pääsuunnittelija Jouni Lintu Kelluu Oy:n tiedotteessa.

Miljoonarahoituksen taustalla ovat Business Finland, Business Joensuun hallinnoima, Joensuun kaupungin ja yksityisten sijoittajien Start Up -rahasto Joensuu Ky, sijoittaja Kim Väisänen, Joen Infra Oy, Suomen Vaikuttavuussijoitus Oy sekä Kelluun perustajat Lintu ja Jormakka itse.

– Kun kuulin ideasta, ensimmäisenä mieleen tuli Hindenburg, joka ei ole välttämättä kaikkein paras lähtökohta menestyvän yrityksen rakentamiselle. Syvällisempi tutustuminen osoitti, että ilmalaivoille löytyy oma markkinarakonsa maailmassa, jossa helikopterin käyttö on liian kallista ja dronen lentoaika liian lyhyt, Kim Väisänen kertoo.

Kelluu Oy:n tiedotteen mukaan kriteerit täyttäviä hakemuksia Suomen ainoan ilmalaivainsinöörin, -teknikon ja -ohjelmoijan pesteihin tuli 70 kappaletta 10:stä eri maasta ja haastattelut ovat parhaillaan käynnissä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä