Julkaistu    |  Päivitetty 

Utran Uittotupa valittiin Vuoden 2019 Karelia à la carte -yritykseksi

Keittiömestari Pasi Venäläinen, myyntipäällikkö Sanna Könönen ja keittiömestari Jarno Piipponen ottivat vastaan Karelia á la carte -tunnustuksen. Kuva: Juha Inkinen Keittiömestari Pasi Venäläinen, myyntipäällikkö Sanna Könönen ja keittiömestari Jarno Piipponen ottivat vastaan Karelia á la carte -tunnustuksen. Kuva: Juha Inkinen
–  Utran Uittotupa tunnetaan erinomaisesta ruuasta, joka valmistetaan alusta lähtien käsityönä pohjoiskarjalaista ruokakulttuuria vaalien, kerrotaan valintaperusteluissa.

–  Utran Uittotuvan keittiö käyttää ruuanvalmistuksessa sesongin mukaisia lähellä tuotettuja raaka-aineita ja lähiluonnon villiyrttejä, sieniä. Elämyksellinen ja kulttuurihistoriallinen miljöö Pielisjoen rannalla on tullut monelle tutuksi myös Utran Uudesta Teatterista ja muista tapahtumista.

–  Lisäksi Utran Uittotupa on ollut aktiivinen karjalaisen ruokakulttuurin ja Karelia à la carte -ruokamatkailuverkoston kehittäjä, Karelia à la carte-verkoston palkitsemisesta päättänyt valiokunta toteaa.

Vuoden Karelia à la carte -yritys valitaan vuosittain Karelia à la carte -verkoston yritysten keskuudesta.

28 -vuotiaassa Karelia à la carte -ruokamatkailuverkostossa on mukana 60 pohjoiskarjalaista ruoka-alan yritystä; ravintoloita, matkailuyrityksiä, leipomoita, muita elintarvikkeiden jatkojalostajia, tuottajia.

Vuoden yrityksen valitsee Karelia à la carte-verkoston valiokunta, jossa on 14 jäsentä verkoston yrityksistä.

Viime vuonna 2018 Vuoden Karelia à la carte-yritykseksi valittiin Kontiomehu.

Vuoden aikana ainutlaatuinen Karelia à la carte -ruokamatkailuverkosto on kokenut uudistuksen. Visuaalista ilmettä on kirkastettu ja nykyaikaistettu periaatteella ”karjalaisuutta modernilla twistillä”.

Karelia à la carte -brändin uudistamisella halutaan viestiä, että verkoston yrityksissä yhdistyy huippugastronomian nykytrendit ja rikas karjalainen ruokaperinne.

Visuaalisessa ilmeessä on merkittävässä asemassa kuvat, joissa nostetaan kunniaan konstailematon ruoka ja lähiseudun raaka-aineet. Uusi ilme näkyy jo verkkosivuilla ja sosiaalisessa mediassa.

–  Brändi-ilmeen uudistukseen lähdettiin, koska ruokamatkailu on nyt parhaassa nosteessa sekä Suomessa että maailmanlaajuisesti ja tässä nosteessa halutaan olla entistä tiiviimmin mukana, toteaa Karelia à la carte -verkoston koordinaattori Johanna Rinnekari ProAgria Pohjois-Karjalan Maa- ja kotitalousnaisista.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä