Julkaistu 

Kausi-influenssarokotukset alkavat Pohjois-Karjalassa

Kausi-influenssarokotukset alkavat Pohjois-Karjalassa Mikko Makkonen

Influenssarokotukset Siun soten alueella ovat käynnistymässä porrastetusti. Aiemmista vuosista poiketen influenssarokotuksia annetaan entistä enemmän ajanvarauksella, jotta pystytään varmistamaan rokotteiden riittävyys.

– Rokotteet saapuvat meille tänä vuonna erissä. Sen takia toivomme, että tänä vuonna mahdollisimman moni varaisi etukäteen ajan rokotuskäynnille. Toki yleisiä rokotuspäiviäkin järjestetään entiseen tapaan, mutta tänä vuonna ne ovat tavanomaista myöhemmin, kertoo ylihoitaja Katja Ahonen Siun sotesta.

Siun sote on julkaissut yleiset rokotusajat ja -paikat verkkosivulla www.siunsote.fi/influenssarokotukset. Yleisinä rokotusaikoina rokotuksia annetaan ilman ajanvarausta. Ajanvarauksella influenssarokotuksia saa terveysasemilta jo nyt. Ajan voi varata joko verkossa tai puhelimitse omalta terveysasemalta.

– Aikoja on tarjolla paljon erityisesti viikosta 47 eteenpäin. Aikuisten rokotukset hoidetaan hoitajan vastaanotolla, neuvolaikäiset lapset perheineen taas rokotetaan neuvolassa, Ahonen kertoo.

Koululaiset ja opiskelijat puolestaan rokotetaan kouluilla ja oppilaitoksissa. Rokotuksen voi saada myös muun syyn vuoksi varatun neuvola- ja vastaanottokäynnin yhteydessä.

Kausi-influenssarokote on maksuton riskiryhmiin kuuluville. Rokotteen voi myös hankkia itse ja tulla terveydenhuoltoon rokotuskäynnille. Kaikki rokotuskäynnit ovat maksuttomia.

Tänä vuonna Siun sote pilotoi rokotustilaisuuksien järjestämistä täsmäkohderyhmille: pikkulapsille kahdeksassa päiväkodissa eri puolilla maakuntaa sekä yli 65-vuotiaille Joensuussa ikäihmisten palveluasumisyksikkö Koivupihassa.

– Päiväkoti-ikäisillä lapsilla on oikeus maksuttomaan rokotteeseen. Kun neuvolakäyntejä on harvoin, saattaa rokotteen ottaminen jäädä väliin. Kokeilemme, otettaisiinko rokote helpommin, jos sen voisi ottaa samalla kun hakee lapsensa päiväkodista, Siun soten neuvolapalvelujen ylilääkäri Sanni Penttilä kertoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä