Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Tavoitteena on saada maakuntasarjaan joukkueellinen samanhenkisiä kavereita

Syksyllä valmistellaan ensi kesä. Kristian Martikainen ja Riku Ehrukainen hoitelevat näinä viikkoina joukkueensa byrokratiaa. Kuva: Aimo Salonen Syksyllä valmistellaan ensi kesä. Kristian Martikainen ja Riku Ehrukainen hoitelevat näinä viikkoina joukkueensa byrokratiaa. Kuva: Aimo Salonen
Kaksi miestä on kumartunut läppärin ylle Siihtalan ABC:n nurkkapöydässä. Pohdinnassa on, miten Viinijärven Urheilijoiden maakuntasarjajoukkue saadaan oikeasti toimimaan.

–  Juuri varattiin treenivuorot. Pitää tehdä vielä budjettiarviota ja kirjoitella pelaajalistat ja suunnitella vähän kaikenlaista, Kristian Martikainen ja Riku Ehrukainen kertovat.

Kaksikko itse on pelannut pari viime kautta maakuntasarjaa Ilomantsissa samoin kuin noin puolet muustakin ViU:n ensi kauden joukkueesta. Koossa on nyt 14 miestä, joista suurin osa on joko Martikaisen tai Ehrukaisen tai molempien vanhoja pelikavereita.

–  Kolme pelaajaa tuli Viinijärveltä. Saatiin yhteydenotto, että ne ovat pelanneet viime kesänä siellä äijäpesistä ja haluavat nyt tulla meille, Martikainen kertoo.

–  Viinijärven kavereilla on nyt edessä armeijaan meno, ja kysymysmerkki on, miten he saavat sieltä vapaita, Ehrukainen huomauttaa, kun puheeksi tulee ringin laajuus: 14:stä miehestä saa yhdeksikön ja kolme jokeria ja pari kaveria jää vielä varalle paikkaamaan poissaoloja.

–  Faktahan on, että kaikki eivät pääse jokaiseen peliin. On juhlia ja työkiireitä ja muita, jotka saattavat mennä maakuntasarjan edelle, Martikainen jatkaa.

Porukan taustalta löytyy junioripelejä, maakuntasarjaa ja suomensarjaa. Välillä on ehkä ollut pari–kolme vuotta taukoakin pesäpallosta, kunnes veri on vetänyt takaisin kentälle.

–  Kukaan ei pääse nimellä tähän porukkaan, kaksikko kertoo.

–  Tavoitteena on kasata joukkue, jossa on hyvä henki ja kaikilla on mukavaa. Varmaa on, että jos käy harjoituksissa kerran talven aikana, ei ensi kesänä pelaa meillä.

Porukasta löytyy taustaa Kesälahdelta Ilomantsiin. Miksi siis juuri Viinijärvi?

–  Kaikki pelaajat asuvat nykyisin Joensuussa. Viinijärvi on lähellä, ja siellä on olemassa valmis seura, niin että ei tarvitse lähteä alusta asti perustamaan sitä itse.

Sekä Martikaisella että Ehrukaisella on vahva pesäpallotausta, ja molemmilla on kokemusta myös valmentamisesta  –  joskaan ei pesäpallon valmentamisesta. Martikainen on vetänyt sählykerhoa ja salibandyporukoita, Ehrukainen on vetänyt Ilomantsissa jalkapallokoulua ja ollut mukana myös lentopallon juniorivalmennuksessa.

–  Totta kai me lähdetään nyt Rikun kanssa pesäpallovalmentajan kurssille. Joensuussa on koulutusta marras-joulukuun vaihteessa, Martikainen kertoo.

Juuri lupaus valmentamisesta oli se viimeinen silaus, joka toi yhteisymmärryksen seuran ja tulokkaiden välille.

–  Ensimmäinen idea syntyi varmaan 2–3 vuotta sitten, mutta vähän vakavammin tämä otettiin Viinijärven kanssa puheeksi reilu kuukausi sitten, Martikainen paljastaa.

–  Heiltä tuli ehdotus junioritoiminnasta, ja kun se kiinnosti myös meitä, palaset loksahtivat kohdalleen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä