Julkaistu 

Pyhäinpäivänä järjestetään rukoushetkiä ympäri Joensuuta – papit päivystävät Ristinkappelilla

Noljakan kirkolla pyhäinpäivänä järjestettävä Kynttilämäki-tapahtuma on muodostunut jo perinteeksi. Mikko Makkonen Noljakan kirkolla pyhäinpäivänä järjestettävä Kynttilämäki-tapahtuma on muodostunut jo perinteeksi.

Joensuun ev.lut. seurakunnissa vietetään pyhäinpäivää lauantaina 2.11. perinteiseen tapaan rukoushetkillä ja jumalanpalveluksilla, joissa muistetaan viime pyhäinpäivän jälkeen kuolleita seurakunnan jäseniä lukemalla heidän nimensä ja sytyttämällä kullekin oma muistokynttilä.

Papit päivystävät keskusteluavun merkeissä Joensuun hautausmaan Ristinkappelilla pyhäinpäivänä kello 15–18. Pappien kanssa voi tulla keskustelemaan niin surusta ja kuolemasta kuin elämästäkin. Kello 16 kappelissa järjestetään hartaushetki. Kappelille voi tulla päivystysaikana myös hetkeksi lämmittelemään, hiljentymään ja rukoilemaan.

Pyhäinpäivänä muistetaan kuolleita Joensuun kirkossa kello 15, Tuupovaaran kirkossa ja Kiihtelysvaaran seurakuntatalolla kello 16, Pielisensuun kirkossa kello 17 ja Pyhäselän ja Rantakylän kirkoissa kello 18. Noljakan kirkolla vietetään pyhäinpäivänä jo perinteeksi muodostunutta Kynttilämäki-tapahtumaa kello 17 alkaen. Kirkon luona olevaan rinteeseen rakentuu iso kynttiläristi, johon ihmiset voivat tuoda omia kynttilöitään. Kynttiläristin äärellä pidetään hartaus kello 17.15. Kynttiläristi palaa rinteessä kello 20:een saakka. Kello 18 Noljakan kirkossa alkaa messu, jota ennen on tarjolla glögiä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä