Julkaistu 

Uuden suden nimestä äänestetään

Tuttu näky kohtasi torin poikki kiiruhtavia joensuulaisia taas perjantaiaamuna. Susien katoamis- ja ilmestymisuutisissa oli kyse uudenlaisesta tavasta paljastaa patsas. Aimo Salonen Tuttu näky kohtasi torin poikki kiiruhtavia joensuulaisia taas perjantaiaamuna. Susien katoamis- ja ilmestymisuutisissa oli kyse uudenlaisesta tavasta paljastaa patsas.

Vanha tuttu Kosiosusi oli palannut paikalleen Sinisen virran luo, kun joensuulaiset lähtivät perjantaiaamuna liikkeelle. Torstaiaamuna oli havahduttu siihen, että torin laidalle pienen matkan päähän Kosiosuden penkistä oli ilmestynyt naispuolinen susi istuskelemaan omalle penkilleen.

Pohjois-Karjalan Osuuskaupalta tullut tiedote paljastaa, että kyse on PKO:n lahjoittaman uuden patsaan paljastuksesta, joka toteutettiin poikkeuksellisella tavalla. Mukana operaatiossa olivat Kaupunkikeskustayhdistys Virta sekä Joensuun kaupunki, jotka kertoivat Kosiosuden katoamisesta ja uuden tulosta sosiaalisessa mediassa.

– Poikkeuksellisen paljastustilaisuuden ansiosta sekä uusi taideteos että Joensuun keskusta saivat tavallista enemmän huomiota. Näin havainnollistettiin sitä, että keskusta kehittyy ideoimalla uutta ja ennen kaikkea toteuttamalla aikeet, Virran toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen ja PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä avaavat ideaa.

PKO tilasi teoksen Kosiosuden tekijöiltä eli Eija Karjanmäeltä ja Henna Heiskaselta.

– Halusimme juhlistaa osuuskaupan 100-vuotisjuhlavuotta tavalla, joka toivottavasti rikastuttaa Joensuun torielämää pitkälle tulevaisuuteen. Keskustassa jo aiemmin sijainnut Kosiosusi-patsas on nyt saanut morsiamen ja sitä kautta keskusta saa toivottavasti uuden maamerkin, Kivelä sanoo.

Uudelle sudelle etsitään nyt nimeä. Kosiosuden morsian -patsaan nimikilpailu on avoinna PKO:n nettisivuilla (pko.fi). Nimiehdokkaiden joukosta Virran, kaupungin ja PKO:n edustajat valitsevat julkiseen nettiäänestykseen 2–4 ehdokasta, joiden joukosta valitaan voittaja.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä