Julkaistu    |  Päivitetty 

Joensuu on aloittamassa yt-neuvottelut – koskee noin 2 900 työntekijää

Joensuu on aloittamassa yt-neuvottelut – koskee noin 2 900 työntekijää Aimo Salonen

Joensuun kaupunginjohtaja Kari Karjalainen esittää kaupunginhallitukselle yhteistoimintaneuvottelujen aloittamista, Joensuun kaupunki tiedottaa. Yhteistoimintaneuvottelu koskee koko henkilöstöä eli noin 2 900 työntekijää.

Ehdotetuilla yt-neuvotteluilla tavoitellaan ensi sijassa pysyviä ja tarvittaessa myös kertaluontoisia säästöjä. Menoja tulee alentaa vuoden 2020 osalta neljä miljoonaa euroa ja vuonna 2021 lisäksi kaksi miljoonaa. Tavoitteen saavuttamiseksi tehtäviä toimenpiteitä ovat tiedotteen mukaan henkilöstön osa-aikaistaminen, irtisanominen ja vapaaehtoisten virka- ja työvapaiden myöntäminen.

Tulosennusteen heikkeneminen johtuu kaupungin tiedotteen mukaan suurelta osin siitä, että verotuloja kertyy vuodelle 2019 huomattavasti arvioitua vähemmän. Lisäksi tilikauden ennustetta heikentää käyttötalousmenojen kasvu.

Henkilöstömenoja pyritään tiedotteen mukaan vähentämään siten, ettei asiakasturvallisuutta ja lakisääteisten palvelujen järjestämistä ja tuottamista vaaranneta. Lisäksi kiinnitetään huomiota henkilöstön jaksamiseen.

Kaupungin henkilöstöjohtaja Sari Lempiäinen on tiedottanut asiasta henkilöstölle torstaina iltapäivällä.

– Yt-menettelyllä on monien mielissä synkkä kaiku, mutta nyt haetaan yhteisönä parhaita mahdollisia ratkaisuja tilanteeseemme. Haluan korostaa, että me emme ole eläneet työntekijöinä, työnantajana ja yhteisönä vastuuttomasti. Verokertymien ja valtionosuuksien muutokset vaikuttavat tällä hetkellä laajalti Suomen kuntiin.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 30. päivä syyskuuta.

 

// Juttua muokattu 26.9.2019 kello 15.46: asiaa käsitellään maanantaina 30. syyskuuta, ei lokakuuta.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä