Julkaistu 

Joensuun kaupunki uudisti ilmeensä ja lanseerasi oman pullan

Kuvakaappaus Joensuun kaupungin uudistuneilta verkkosivuilta. Kuvakaappaus Joensuun kaupungin uudistuneilta verkkosivuilta.

Joensuun kaupungin uusi visuaalinen ilme otettiin käyttöön tänään 26. syyskuuta. Uuden ilmeen myötä Joensuun värimaailma muuttuu, kaupunki saa uuden logon ja tunnisteen sekä muun muassa typografian.

Joensuun kaupungin tiedotteen mukaan keskiössä uuden ilmeen suunnittelussa on ollut monipuolisten välineiden lisäksi saavutettavuus. Kaiken kaupungin viestinnän, niin sähköisen kuin painetun, tulee olla tasavertaisesti erilaisten kaupunkilaisten käytettävissä.

– Edellisestä ilmeen uudistuksesta on kuusi vuotta ja tuossa ajassa viestinnässä ja sen kanavissa on tapahtunut paljon. Kaupunki haluaa viestiä kaikki kohderyhmät yhdenvertaisesti huomioiden ja tätä edellyttää myös uudet saavutettavuuden kriteerit. Uuden ilmeen myötä olemme laatineet myös ohjeet henkilökunnalle saavutettavuudesta, kertoo Markku Pyykkönen.

Visuaalisen ilmeen suunnittelun pohjana ovat strategiauudistuksen yhteydessä tehdyn Kuntalaiskysely 2017 -kyselyn vastaukset. Vuoden 2018 aikana työtä pohjustettiin kaupungin sisäisissä työpajoissa ja viime keväänä suunnitelmia kommentoi yli 800 kaupunkilaista. Asukkaiden osallisuus näkyy muun muassa ilmeen värien nimissä: asukkaat nimesivät sinisen joeksi, vihreän luonnoksi, punaisen karjalaksi ja oranssin appelsiiniksi.

Uuden ilmeen yhteydessä Joensuu lanseeraa Joensuu-pullan. Pullan ovat suunnitelleet Pohjois-Karjalan Marttojen Tiia Koppanen ja Katja Kolehmainen. Joensuun Mailan kultajuhlien yhteydessä järjestettävässä taidetempauksessa tarjotaan 300 kaupunkilaiselle Joensuu-pullat ja kahvit Kauppatorilla 28.9. kello 12 alkaen.

– Pullakahvit ovat arjen pelastaja ja ne tarjotaan meillä luonnostaan. Joensuu-pulla on tehty näitä kohtaamisia ja uusia oivalluksia varten. Joensuu-pulla on Pohjois-Karjalan Marttojen lahja Joensuun yhteisöllisen kulttuurin kehittämiselle, toteaa toiminnanjohtaja Katja Kolehmainen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä