Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Verkostot voi luoda vaikka raveissa

Hanna Käyhkö avaa uuden oven elämässään tammikuussa 2020. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen Hanna Käyhkö avaa uuden oven elämässään tammikuussa 2020. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen
Hanna Käyhkö vastaa heti ensimmäiseen kysymykseen tavalla, josta aistii määrätietoisuuden:

Kun sanoit netti-Heilissä (http://www.heili.fi 23.9.2019), että kaupunkilehdessä voi kokeilla erilaisia juttuja, jotka ovat median murroksessa positiivisia, niin tarkoititko lehden sisältöä vai tapaa, vaikkapa paperilehteä, videoita ja podcasteja, joilla sisältöä jaetaan?

–  Varmaan tätä kaikkea, mutta nyt en ole valmis heittämään tässä kaikkia korttejani.

Eli olet jo miettinyt korttejasi?

–  Joo. Kyllä. Minulla on monenlaisia ajatuksia, mutta olen myös sitä mieltä, että viisaus ei koskaan istu yhdessä päässä. Haluan ensin katsoa työntekijöiden kanssa läpi juttuja, mitä haluan kokeilla ja mitkä istuisi tähän toimitukseen.

Äitiyslomalla vielä syksyn ajan oleva Hanna Käyhkö aloittaa Karjalan Heilin päätoimittajana tammikuussa 2020, jolloin nykyinen päätoimittaja Jentta Ilanmaa siirtyy uusiin tehtäviin maakuntalehti Karjalaiseen.

Käyhkö aloitti journalistinuransa huhtikuussa 2001 Karjalaisen toimitusharjoittelijana. Hän on ehtinyt työskennellä useissa eri lehdissä, ja syyskuusta 2011 lähtien hän on ollut Karjalaisen uutispäällikkönä.

Hevosnaisenakin hänet tunnetaan. Millaisen pohjan ravimaailma mahtaa antaa kaupunkilehden päätoimittajuuteen ja lehteä julkaisevan osakeyhtiön toimitusjohtajuuteen?

–  Tunnen tästä kaupungista aika paljon ihmisiä, vaikka en ole koskaan varsinainen seurapiirihai ollutkaan. Ravielämä on opettanut olemaan tekemisissä kaikenlaisten ihmisten kanssa, ja myös Karjalaisessa hyvin monenlaiset ihmiset ovat tottuneet tekemään kanssani töitä niin talon sisällä kuin sen ulkopuolellakin.

Vaikka Käyhkö perheineen asuukin Kontiolahden puolella Särkivaarassa, hän korostaa olevansa joensuulainen for ever.

–  Minulle on tullut verenperintönä haukansilmää nähdä, ketkä täällä toimii ja kuka on kuka. Omasta mielestäni minulla on hyvät verkostot siihen nähden, että en harrasta golfia enkä pyöri puoliammatillisesti kokkareilla.

Käyhkö on nähnyt, kuinka hänen kotikaupunkinsa on muuttunut 20 viime vuoden aikana valtavasti edukseen.

–  Tämä kaupunki on monessa asiassa kokoaan suurempi ja hienompi. Täällä tapahtuu tosi paljon hienoja juttuja ja täällä on mielettömän kiinnostavia ihmisiä, Käyhkö ihastelee.

–  Heilin pitää olla hyvin konkreettinen osa tätä kaikkea. Haluan, että Heiliä seuraamalla ihmisellä on olo, että hän varmasti tietää, mitä tässä kaupungissa tapahtuu ja milloin.

Uusi päätoimittaja haluaa Heilin kertovan sekä kaupungin menot että sen, mitä isoja kehityskulkuja Joensuussa on menossa.

–  Tietynlaista päätöksentekokulttuuria seurataan jatkossakin niin, että Heiliä lukemalla ihminen pysyy kartalla suuntaviitoista, jotka koskettavat ihmisten elämää. Ei meidän tarvitse ruveta seuramaan sellaista byrokratiaa, joka ei varsinaisesti tule ihmisten iholle, mutta se, mikä tulee, pitää olla Heilissä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä