Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Mari Lappalainen

Leveämmät hartiat maakuntaan

Taavi Heikkilän mukaan PKO on pärjännyt aina hyvin valtakunnallisessa vertailussa. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen Taavi Heikkilän mukaan PKO on pärjännyt aina hyvin valtakunnallisessa vertailussa. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen
Joensuussa järjestettiin 21.–22.9. S-ryhmän hallinnon syyspäivät, jonne S-ryhmän ylin luottamusjohto kokoontui noin 600 hengen voimin. Syyspäivien tapahtumat sijoittuivat Joensuun areenalle ja Original Sokos Hotel Kimmeliin. Syyspäivät järjestetään joka toinen vuosi, ja edellisen kerran tapahtuma järjestettiin Joensuussa vuonna 2007.

SOK:n eli Suomen Osuuskauppojen Keskuskunnan pääjohtaja Taavi Heikkilä vieraili syyspäivillä Joensuussa ja kertoi tiedotustilaisuudessa valmistautuneensa vierailuun kuuntelemalla Leevi and the Leavingsia.

– Vielä en tosin vaihtanut verkkarihousuja ylleni, Heikkilä vitsailee.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa yhdistyi Jukolan Osuuskaupan kanssa syyskuun alussa, minkä SOK:n pääjohtaja näkee hyvänä asiana maakunnan kannalta.

– Nyt meillä on maakunnassa leveämmät hartiat vastata asiakkaiden tarpeisiin, Heikkilä toteaa.

Pohjois-Karjalan Osuuskauppa on tällä hetkellä suurin yksityinen työnantaja maakunnassa yli 1  400 työntekijällään, mitä myös Heikkilä peräänkuuluttaa.

– On hienoa, että osuuskauppa on näin laajasti mukana eri toiminnoissa ympäri maakuntaa kuin Pohjois-Karjalassa. Osuuskaupalla on täällä suuria yhteiskunnallisia vaikutuksia, Heikkilä toteaa.

PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelän mukaan Pohjois-Karjalassa on kova pula muun muassa lääkäreistä, kokeista ja parturikampaajista, mihin PKO on pyrkinyt vastaamaan omalta osaltaan työvoimakoulutuksilla.

– Olemme kouluttaneet parturi-kampaajia ja tarjonneet myös töitä kaikille koulutukseen päässeille, Kivelä kertoo tilannekatsauksessa.

Kokkien osalta pula on Kivelän mukaan niin suuri, että PKO:ssakin päätettiin pari viikkoa sitten rekrytoida kokkeja Filippiineiltä, josta muualla S-ryhmässä on tehty rekrytointeja jo useamman vuoden ajan.

Taavi Heikkilän mukaan S-ryhmä pyrkii toiminnassaan vastuullisuuteen: Ryhmän tavoitteena on muun muassa vähentää kasvihuonekaasupäästöjään 60 prosenttia vuoden 2015 tasosta vuoteen 2030 mennessä.

Asiakkaita S-ryhmä kannustaa vastuullisuuteen muun muassa mobiilisovelluksensa kautta: lauantaina 21.9. S-ryhmä julkaisi ostetun ruoan hiilijalanjäljen kertovan laskurin, joka on osa S-mobiilin Omat ostot -palvelua. Hiilijalanjälkilaskuri on ensimmäinen laatuaan Suomessa, ja sitä on kehitetty yhdessä Luonnonvarakeskuksen asiantuntijoiden kanssa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä