Julkaistu 
Aimo Salonen

JoMa ja Joensuu juhlivat tänä yönä

Poika pysyy Joensuussa, ja tällä kertaa juhlat saatiin aloittaa kotiyieisön edessä. Aimo Salonen Poika pysyy Joensuussa, ja tällä kertaa juhlat saatiin aloittaa kotiyieisön edessä.

Joensuun Mailan kapteeni Tuomas Jussila viritti Mehtimäen pesäpallostadionilla vuodesta 1995 saakka kovin tutun sävelen, tällä kertaa vain joensuulaisittain väritettynä: JoMa on jällleen Suomen mestari...

Vaikka eihän se mitään jälleen ole vaan yhä: viime syksynä mestaruus ratkaistiin vieraskentällä Kouvolassa, nyt 3900-päisen kotikatsomon edessä. Mestari piti asemansa.

JoMa-fanit osoittivat jälleen fiksuutensa. Viimeisen ottelunsa JoMa-paidassa pelannut Jussila sai osakseen Kiitos Tume -huudot, mutta sai Sotkamokin kuulla pääkatsomon punamustasta osasta Kiitos Jymy -huutoja. Jymy teki tästä mestaruudesta makean pistämällä taiston tiukaksi.

Viikko sitten se voitti kotonaan ja siirsi ratkaisun Mehtimäelle, ja tänään se voitti ensimmäisen jakson ja meni toisellakin 2–0-johtoo. Sitten alkoi JoMan näytös, mutta ei supervuorokaan läpihuutojuttu ollut. Jymy teki JoMan sisävuorolla jo kaksi ristiä, ennen kuin pudotuspelien paras pelaaja Aleksi Rautiainen iski läpi kolmen juoksun arvoisesti.

Tuomas Jussila ja Juha Niemi ovat pelanneet JoMassa pitkään ja olleet yleisön suurimpina suosikkeina nostamassa joukkuetta kohti mestaruustasoa. Juha Puhtimäki toi vuosi sitten se viimeisen tarvittavan hengen. Tämän syksyn sankariksi kohosi maakunnan oma kasvatti Allu Rautiainen. Takaa on tulossa JoMan omia nuoria, semmoisia kuin itseluottamusta uhkuva 16-vuotias etenijäjokeri Samuel Tirkkonen.

Joukkueen ja seuran mukana on kehittynyt myös yleisö. Tänä iltana ja yönä meillä on syytä juhlaan.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä