Julkaistu    |  Päivitetty 
Marko Siintomaa

Perhesportin uusin painos

Uusi Ford Focus ST nostaa ajossa hymyn huulille ja saa sisäisen pikkulapsen heräämään. Kuva: Marko Siintomaa Uusi Ford Focus ST nostaa ajossa hymyn huulille ja saa sisäisen pikkulapsen heräämään. Kuva: Marko Siintomaa

Tällä kertaa koeajossa on uusin nopea Ford eli Focus ST.

Aluksi hieman taustaa: Fordilla on pitkä historia moottoriurheilun parissa ja tämä on saanut alkunsa Amerikan mantereelta. Siellä on sanonta: voita kisa sunnuntaina, myy auto maanantaina. Menestyksellä kilpailuissa on edelleen merkitystä myös tavallisten autojen myynninedistämisessä.

Monet valmistajat tekevät erikoismalleja, jotka eivät ole myyntimäärissä suurien volyymien tuotteita. Näillä on kuitenkin automerkin imagolle suuri merkitys, joilla näytetään osaamista. Juuri tällaisia ovat 2000-luvun vaihteesta lähtien ST-mallimerkintää kantavat Fordit, jotka ovat jatkumoa 80-luvulta lähtien tuotannossa oleville XR-malleille.

 

 

Sporttinen perheauto on sellainen, jolla hoituvat myös päivittäiset ajot esimerkiksi töihin, kauppaan ja kotiin. Alusta ei ole saa olla jumalaton kivireki, vaan se on kompromissi rata-ajoon ja siviililiikenteeseen soveltuvasta jousituksesta.

Focus ST:n alusta on kovan puoleinen, mutta ennakko-odotus oli, että odotettavissa on vieläkin kovempaa kyytiä. ST:n alusta on varsin sopiva tällaiseen sporttiseen autoon: ei liian kova eikä liian pehmeä. Kaiken lisäksi monessa sporttiautossa oleva pintakovuus ja pieni pompotus loistivat poissaolollaan. Kovempaa mutkiin kanttaillessa alusta on oikein hyvin omassa elementissään.

 

ST tarkoittaa Sports Technologies eli vapaasti suomennettuna sporttista teknologiaa. Konepellin alla majailee 2.3-litrainen turborivinelonen, joka on edellisen sukupolven Focus RS-mallin moottorista laimennettu ja uudistettu painos. Teholukema 280 hv ja 420 Nm kertovat, että nyt kyseessä ei ole litraisella ”maailmanpelastusmoottorilla” varustettu perusmalli.

Kaikki voima siirretään tiehen etupyörien kautta. Joskus tehokkaat etuvetoiset autot voivat olla täyskaasukiihdytyksessä sellaisia, että hyvä jos kaksi kaistanleveyttä riittää tiellä pysymiseen vetelyn ollessa joskus varsin raivokasta. Focus ST:n tapauksessa lievää vetelyä esiintyi vain, jos kiihdytys tapahtui uraisella tiellä ja ratti oli jonkin verran vinossa. Suoralla tiellä ja tuoreella asfaltilla vetelyä ei esiintynyt vaikka miten yritti, joten 0–100 km/h kiihdytys tapahtui 5,7 sekunnissa ilman dramatiikkaa. Tässä auttaa myös sähköisesti ohjattu tasauspyörästön lukko, jonka ansiosta kummatkin etupyörät vetävät.

Focus on aina ollut yksi luokkansa parhaista autoista ajaa eikä ST-malli tee tässä poikkeusta. Ohjaus on todella nopea: vain kaksi kierrosta laidasta laitaan ja se on yllättävän raskas.

 

 

Koska kyseessä on urheilullinen auto, siitä pitää vallalla oleva käsityksen mukaan lähteä ääntä. Ääni tarkoittaa voimaa. Tämän tietävät jo pikkupojat, jotka virittelevät räpyttimiä polkupyörän pinnoihin ääntä tuomaan.

Focus ST:n suunnittelijat tuntuvat tietävän, mistä naruista pitää vetää, jotta hymyn saa huulille. Kun ykkösvaihteen pistää vaihdelaatikossa pesään ja kytkinpoljinta hieman nostaa, niin kuuluu lupaava pörähdys. Ratissa olevaa S-nappia painamalla auto siirtyy Sport-tilaan ja se alkaa päästelemään ”oikeita ääniä” vieläkin enemmän.

Kaasua paikallaan reilummin polkiessa ST alkaa juttelemaan rätisemällä ja paukkamalla. Siis sellaista ääntä mikä kuuluu pakoputkesta, eikä pelkästään auton kaiuttimista. Tässä on jotain alkukantaisen hauskaa, koska se nostaa hymyn huulille jopa aikamiehessä. Täyskaasukiihdytyksessä pauke jatkuu vaiheiden vaihdon aikana. Sisäinen pikkupoika herää, sillä tällainen vain kuulostaa niin hauskalta. Sitten kun leikkiminen ei enää kiinnosta, palaamalla normaaliajoasentoon Focus hiljenee sivistyneelle tasolle.

 

 

Jotkut koeajoautot tekevät sellaisen vaikutuksen, että sen palauttaminen koeajon jälkeen harmittaa isosti. ST:llä ajelisi nimittäin ihan mielellään pidempäänkin. Jos tilillä sattuu olevan ylimääräistä painetta, niin siirtämällä noin 50  000 euroa automyyjän tilille saa omakseen Focus ST:n. Jorma Uotista lainatakseni: ei huono. Ei todellakaan.

Media

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä