Julkaistu 

Kaukoliikenteen linja-autopysäkit siirtyvät uudelle Asemankaari-kadulle ensi maanantaina

Kaukoliikenteen linja-autopysäkit siirtyvät uudelle Asemankaari-kadulle ensi maanantaina Mikko Makkonen

Joensuun aseman seudulla otetaan Joensuun kaupungin tiedotteen mukaan käyttöön uusi joukkoliikennekatu, Asemankaari, maanantaina 16.9. Kahdeksan kaukoliikenteen linja-autopysäkkiä siirtyy Asemankaarelle nykyiseltä paikaltaan niin sanotun vanhan linja-autoaseman pihasta. Kaukoliikenteen linja-autopysäkit jäävät Asemankaarelle. Lähiliikenteen linja-autopysäkit sijaitsevat Itärannassa.

Asemankaari on tarkoitettu vain linja-autoliikenteelle. Nykyinen pysäköinti- ja saattoliikennealue säilyy ennallaan. Alueelle ajetaan Itärannasta Kimmelin kohdalla olevasta liittymästä.

Jalankulkijat pääsevät asemalaiturille tai kaukoliikenteen linja-autopysäkeille Siltakadun kiertoliittymän tai Kimmelin kohdalla olevan liittymän kautta. Polkupyörien pysäköintiin on varattu tilaa rautatieaseman edustalta sekä Itärannan ja saattoliikennealueen väliltä.

Tilapäisten liikennejärjestelyjen muutostyöt ovat jo käynnissä. Kadunrakennustyöt jatkuvat alueella lokakuun loppuun saakka. Vanhan linja-autoaseman paikalle rakennetaan pysäköintitaloa ja alue on työmaa-aluetta.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä