Julkaistu    |  Päivitetty 

Piha ja puutarha mukaan ensi kevään rakennusmessuille

Joensuun areenalla ensi keväänä järjestettävät messut laajentuu rakennusmessuista koko kodin messuiksi. Joensuun areenalla ensi keväänä järjestettävät messut laajentuu rakennusmessuista koko kodin messuiksi.
Joensuun areenalla keväällä järjestettävät messut uudistuvat niin nimensä kuin sisältönsäkin puolesta. Huhtikuussa järjestettävillä Kotona 2020 + Piha ja Puutarha -messuilla rakentamisen ja remointoinnin lisäksi mukana on aikaisempaa enemmän pihaan ja puutarhaan sekä asumiseen ja sisustamiseen liittyvää tarjontaa.

Messujen teemat laajenevat rakentamisesta ja remontoimisesta sisustuksen, lifestylen, viihde-elektroniikan, designtuotteiden, kotieläinten, pihan ja puutarhan sekä lasten aktiviteettien saralle.

– Uutta konseptia on rakennettu kuuntelemalla asiakkailta saatua palautetta. Rakentaminen ja remontointi muodostavat edelleen messujen ytimen, mutta noin kolmasosa tarjonnasta on täysin uutta, Suomen Messupromoottoreiden myyntijohtaja Julius Lindholm kertoo.

Pihan ja puutarhan mukaantulo messuille on muuttanut messujen ajankohtaa aikaisemmista messuista muutamaa viikkoa myöhemmäksi. Joensuussa messut pidetään 25.–26. huhtikuuta.

–  Siinä vaiheessa ajatukset alkavat jo hyvinkin askarrella tulevissa pihanlaittohommissa vaikka lunta vielä maassa olisikin, Lindholm toteaa.

Uuteen messukonseptiin kuuluvat myös kävijöitä osallistava ohjelma sekä erilaiset työnäytökset.

Joensuuhun on tässä vaiheessa kiinnitetty jo muun muassa tv:stä tutut remonttipiiskuri Perttu Sirviö ja kokki Kari ”Kape” Aihinen.

Messujen järjestäjät Suomen Messupromoottorit ja paikallinen Joensuun Ralvis Oy odottavat ensi kevään laajentuneille messuille huomattavasti aikaisempaa suurempaa osaanottoa.

–  Uudella ohjelmatarjonnalla tavoitellaan erityisesti nuoria aikuisia, joita messuille on ollut monesti vaikea houkutella. Tässä olemme tehneet yhteistyötä nuorten kanssa, ja olemme saaneetkin heiltä ideoita, joita tulemme hyödyntämään messutarjonnan suunnittelussa, Julius Lindholm kertoo.

Joensuussa tavoitellaan ensi keväänä 5  000 messukävijän määrää. Näytteilleasettajia messuille odotetaan reilusti yli sadan.

Suomen Messupromoottorit on osa Keski-Pohjanmaan Kirjapaino -konsernia, ja ensimmäiset uuden konseptin Kotona-messut järjestetään tänä syksynä Pohjanmaalla Kokkolassa ja Oulussa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä