Julkaistu 
Aimo Salonen

Pommituksesta pystyy jopa nauttimaan

Välierissä Vimpeli pommitti kolmoskopparin tontille tänä kesänä tullutta Konsta Piirosta ja sai oman ulkovuoronsa aikana todeta Mejhtimäellä, kuinka kärkietenijä Piironen syöksyi JoMalle juoksun. Mikko Makkonen Välierissä Vimpeli pommitti kolmoskopparin tontille tänä kesänä tullutta Konsta Piirosta ja sai oman ulkovuoronsa aikana todeta Mejhtimäellä, kuinka kärkietenijä Piironen syöksyi JoMalle juoksun.

Nopeaksi etenijäksi tiedetty Konsta Piironen on kasvanut kesän aikana myös kolmoskopparin rooliinsa.

 

Joensuun Mailan superpesisjoukkueen kärkietenijä ja kolmoskoppari Konsta Piironen vakuutti maanantaiaamuna, että takana on hyvin nukuttu yö.

– Hyvältä totta kai tuntuu, mutta ei mulla jää mitenkään kierrokset päälle. Pystyn jättämään pesäpallon taakse, kun tulen pois kentältä, puhelimeen tavoitettu Piironen totesi.

Maakuntalehden aamuinen paperiversio oli hehkuttanut JoMaa aukeaman leveydeltä ja myös Piironen sai kehuja kentällemenoistaan. Tv-selostajatkin kehuivat jo sunnuntaina miehen varmoja lyöntejä.

– Sotkamossa nousee pomppukin, ja se tuli lisänä lyöntivalikoimaan välieriin verrattuna, Piironen naureskeli maanantaiaamuna.


Lämpöä riittää

Mutta millainen henkilökohtainen kasvun paikka tämä kausi on ollut Piiroselle? Vuosi sitten hän oli etenijäjokerina, nyt on tullut myös ulkopelivastuuta kolmoskopparina.

– Olenhan minä kasvanut isoin askelin. Se, mikä oli vielä alkukaudesta hakemista, on noussut nyt ihan eri tasolle. Olen oppinut selviytymään myös henkisesti, Piironen vastaa.

Henkistä vahvuutta tarvitaan varsinkin pudotuspeleissä, missä vastustaja pommittaa aivan varmasti kokemattomaksi tiedettyä kopparia.

– Tietysti sen tietää, että palloja tulee, mutta ei minulla ole tapana jännittää. Menee miten menee, ei sitä auta jäädä miettimään. Pysyypähän ainakin pelissä lämpimänä.

Kauden aikana mies on tottunut rooliinsa ja kasvanut sen tuomiin vaatimuksiin.

– Pystyn nyt jopa nauttimaan tästä, Piironen sanoo.


Lisäenergiaa faneista

Sunnuntaina JoMa oli Sotkamossa ylivoimainen, mutta kaikki tietävät, että lauantaina Mehtimäelle tulee vaarallinen Jymy.

Tässä vaiheessa kuuluu sanoa, että nolla nollasta taas aloitetaan ja edellinen peli on nollattava ja siitä on otettava mukaan hyvät asiat. JoMalla hyviin asioihin kuuluu mielen sopukoihin jäävät muistot fanien kannustuksesta.

Sunnuntain ottelun jälkeen tv-kamerat nappasivat Piirosenkin kuviin, missä hän jutusteli leppoisasti tuttujensa kanssa.

– Luohan se lisäenergiaa, että fanit ovat ottelussa niin hyvin mukana, ja että pelin jälkeen pääsee juttelemaan katsomossa olleiden tuttujen kanssa, Piironen sanoo.

– Lauantaita koetaan Mehtimäellä tiukka peli. Jymy on sisuuntunut, ja varmasti ne ovat tarkentaneet omaa pelaamistaan.


JoMa–Sotkamo, superpesiksen 2. loppuottelu Kerubi Stadionilla lauantaina 14. syyskuuta kello 16.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä