Julkaistu    |  Päivitetty 

Botania rakentaa parkkipaikkoja Takilatien varteen – kustannusarvio 200 000 euroa

Uusi parkkipaikka sijaitsee Heinäpurontien ja Takilatien risteyksessä olevalla tontilla. Essi Pöyhönen Uusi parkkipaikka sijaitsee Heinäpurontien ja Takilatien risteyksessä olevalla tontilla.

Tapahtumapuutarha Botania tiedottaa rakentavansa omarahoitteisesti parkkipaikkoja puutarhan lähistölle Takilatien varteen. Tiedotteen mukaan Botanian kävijämäärät ovat nousseet merkittävästi ja parkkipaikkojen puute on ollut ongelma voimakkaasti investoivan ja kasvavan tapahtumapuutarhan kehittämisessä, ja moni on saanut kesän kuluessa sakot pysäköityään auton Vainoniementien varteen.

Uusi parkkipaikka sijaitsee Heinäpurontien ja Takilatien risteyksessä olevalla tontilla.

– Ainoaksi vaihtoehdoksi parkkipaikkaongelmaan on jäänyt maa-alueen vuokraaminen Joensuun kaupungilta. Vuokrasopimus kaupungin kanssa allekirjoitettiin tänään tiistaina 3.9., Botanian tiedotteessa kerrotaan.

Botania rakennuttaa kaupungilta vuokratulle alueelle 95 auton parkkipaikan ja maksaa kaikki parkkialueen rakennuskustannukset. Kaupungin edellytys parkkipaikalle on, että parkkipaikan luonne on yleishyödyllinen ja että se on kaikkien käytössä.
Uuden parkkipaikan kustannusarvio on 200 000 euroa.

– Botanialle omarahoitteinen parkkialueen rakentaminen on tässä vaiheessa kehittämistä raskas, mutta välttämätön investointi, tiedotteessa kerrotaan.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä