Julkaistu 

Aseman seudun pysäköintilaitoksen rakentaminen alkaa

Aseman seudun pysäköintilaitoksen rakentaminen alkaa Mikko Makkonen

Joensuun aseman seudun kehittämisen kannalta keskiössä ja edellytyksenä olevan pysäköintilaitoksen rakentaminen alkaa maanantaina 2.9. Joensuun kaupungin ja Pohjois-Karjalan Osuuskaupan neuvotteleman yhteistyösopimuksen mukaisesti PKO rakentaa ilman kaupungin rahoitusta pysäköintilaitoksen palvelemaan aseman yleistä pysäköintiä sekä aseman seudulle kaavoitetun asuntokorttelin ja Break Sokos Hotel Kimmelin korttelin tarpeita varten. Alustavan arvion mukaan pysäköintilaitoksen rakentaminen kestää vuoden 2020 loppuun.

Rakennusluvan mukainen perustusten paalutustyö alkaa maanantaina 9. syyskuuta ja kestää alustavan arvion mukaan noin viisi viikkoa. Paalutustyö on tavanomaista rakennustyötä kovaäänisempi työvaihe, joten se toteutetaan rakennusluvan mukaisesti kello 7–18 välillä.

Pysäköintilaitokseen tulee maan päälle neljä kerrosta, minkä lisäksi myös rakennuksen kattotasanne rakennetaan pysäköintitilaksi. Kattopysäköintiä on tarpeen mukaan mahdollisuus hyödyntää myös talvella. Pysäköintitaloon tulee noin 500 autopaikkaa, joista sähköautoille varataan alustavan arvion mukaan kuusi paikkaa. Rakentamisessa varaudutaan siihen, että paikkoja on myöhemmin mahdollisuus lisätä. Koko rakennuksen alustava kustannusarvio on noin 11,5–12,5 miljoonaa euroa. Rakennuksen maanrakennus- ja perustustyöt alkavat maanantaina 2.9. ja maanrakennusurakan toteuttajaksi PKO on valinnut liperiläisen Rakennustoimisto Eero Reijonen Oy:n.

– Kaikessa uudis- ja korjausrakentamisessa pyrimme aina työllistämään mahdollisimman paljon paikallisia ammattilaisia ja olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että pääsemme jälleen tekemään yhteistyötä paikallisen yrityksen kanssa, PKO:n toimitusjohtaja Juha Kivelä sanoo.

Pysäköintilaitoksen tontin ympäristössä tehdään myös kadunrakennustöitä, joita tekee Joensuun kaupunki.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä