Julkaistu    |  Päivitetty 

Osa Torikadusta kiinni tällä viikolla ToriFestin takia

Osa Torikadusta kiinni tällä viikolla ToriFestin takia Mikko Makkonen

Joensuun torilla järjestetään tulevana viikonloppuna 30.–31.8. ToriFest-tapahtuma, jonka vuoksi Torikatu on kauppatorin kohdalta suljettu tämän viikon ajan. Katu suljetaan ToriFestin rakentamisen ajaksi, kun tapahtumateltta esiintymislavoineen ja anniskelualueineen rakennetaan Joensuun torille.

Pohjois-Karjalan Osuuskaupan järjestämä ToriFest toimii hupijuoksutapahtuma ExtremeRunin virallisena loppujuhlana, jossa esiintyvät muun muassa Evelina, Neon 2 ja Waldo’s People. ExtremeRun järjestetään Joensuun keskustan alueella lauantaina 31.8.

– Pahoittelemme kadun sulkemisesta keskustassa kävijöille aiheutuvaa ylimääräistä vaivaa. ToriFestin alueen rakentaminen ei ole mahdollista ilman kadun osittaista sulkemista, koska ison tapahtumateltan pystytys turvarakennelmineen vaatii tilaa ja turvallisen kulkuväylän tavaroita tuoville kuorma-autoille. Olemme suunnitelleet tapahtumakokonaisuutta yhdessä ExtremeRun Oy:n ja Joensuun kaupungin kanssa ja uskon, että saamme onnistuneet ja toimivat juhlat toteutettua torille. Ennen vastaavaa kokonaisuutta ei Joensuussa ole toteutettu, sanoo ryhmäpäällikkö Pasi Ripatti, joka vastaa PKO:lla ToriFestin käytännön järjestelyistä.

Torikauppiaille ToriFestin rakentaminen ei juurikaan aiheuta lisätyötä, sillä jo viime viikonloppuna Joen yön ajaksi osalle torikauppiaista järjesteltiin uudet myyntipaikat ja he jatkavat toimintaansa näillä paikoilla myös tämän viikon ajan.

 

// Juttua muokattu 26.8.2019 kello 13.30: Poistettu Petri Nygård ToriFestin esiintyjälistauksesta.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä