Julkaistu 

Mehtimäelle rakennettavan palloiluhallin rahoitus vahvistuu 2,7 miljoonan euron yhteistyösopimuksella

Havainnekuva uudesta palloiluhallista viime vuodelta. Joensuun kaupunki Havainnekuva uudesta palloiluhallista viime vuodelta.

Joensuun kaupunki on suunnitellut Mehtimäen urheilupuistoon toteutettavaksi uutta palloiluhallia. Uuden hallin on määrä lisätä merkittävästi alueen sisäliikuntamahdollisuuksia ja parantaa palloilulajien kilpaurheilun mahdollisuuksia.

– Valmistuessaan uusi 2 500 katsojan palloiluhalli vahvistaa entisestään Joensuuta liikuntakaupunkina. Palloiluhallin suunnittelussa ja rakentamisessa sekä valmistumisen jälkeisessä päivittäisessä toiminnassa tehdään monipuolista yhteistyötä alueen yrityselämän ja oppilaitosten kanssa, Joensuun kaupungin tiedotteessa sanotaan.

Palloiluhallin yritysrahoituksen toteutuminen sinetöitiin yhteistyösopimuksen allekirjoittamisella maanantaina 26.8.2019 ja hallin nimeksi on tulossa Motonet Areena.

− Olemme viime vuosina investoineet runsaasti kiinteistöihin ja kaupunkiympäristöön, joten täytyy antaa suuret kiitokset alueen yrityselämälle osallistumisesta kaupungin palloiluolosuhteiden kehittämiseen. Ilman yrityksien panosta ja laajaa oppilaitosyhteistyötä emme voi viedä tätä hanketta maaliin, kiteyttää kaupunginjohtaja Kari Karjalainen.

Palloiluhallin rahoittamisessa ovat avustaneet alueen yritykset keräämällä 2,7 miljoonan euron rahoituksen. Yhteistyösopimuksen myötä rahoittamassa ovat kaupungin tiedotteen mukaan Broman Group Oy (1 000 000 euroa), Korhonen Yhtiöt Oy (500 000 euroa), Pohjois-Karjalan Osuuskauppa (500 000 euroa), E. Hartikainen Oy (350 000 euroa), Ari Mononen (100 000 euroa), Heikkinen Yhtiöt Oy (50 000 euroa), Solenovo Oy (50 000 euroa), Joensuun Erä-Urheilu Oy (30 000 euroa), Computer Program Unit Oy (25 000 euroa), Rakennusliike Joen Talo Oy (25 000 euroa), Kekäle Oy (20 000 euroa), Timosen Auto Oy (15 000 euroa), Kauko E. Naumanen Oy (15 000 euroa), Vatupassi Törmälä Oy (10 000 euroa) ja Antti Zitting (10 000 euroa).

Mehtimäelle rakennettavan uuden palloiluhallin merkittävinä käyttäjinä ja yhteistyökumppaneina ovat myös Itä-Suomen yliopisto, Karelia-ammattikorkeakoulu ja Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä Riveria. Tilat ovat muunneltavissa arkikäytössä eri palloilulajien käyttöön.

Palloiluhalli käsittää kansainvälisen tason koripallo- ja lentopallokentät sekä salibandykentän ja pedagogisen salin.

− Mehtimäelle rakennettava halli lisää merkittävästi liikuntasalikapasiteettia ja tuo myös uusia mahdollisuuksia Joensuun areenan käyttöön palloilulajien enemmän keskittyessä uusiin tiloihin, kertoo liikuntajohtaja Timo Heinonen.

Uuden palloiluhallin toteutuksesta päätettiin vuoden 2019 talousarvion yhteydessä ja hankkeen kokonaiskustannusarvio on 10,3 miljoonaa euroa. Tavoitteena on avata halli käyttöön vuoden 2022 alussa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä