Julkaistu    |  Päivitetty 

Liikkuva hoitola tuo hammastarkastukset kouluihin

Siun soten suun terveydenhuolto pilotoi syksyllä 2019 Joensuun kantakaupungin alueella koululaisten määräaikaisten suun terveystarkastusten tekemistä kouluissa. Koululla tapahtuvat tarkastukset mahdollistaa liikuteltava hammashoitoyksikkö. Tarkastuksen yhteydessä voidaan tehdä myös pieniä toimenpiteitä, mutta laajemmalle hoidon tarpeelle varataan erillinen aika omaan hammashoitolaan.

–  Tavoitteenamme on tuoda palvelut lähemmäksi lapsia ja helpottaa perheen logistiikkaa hoitoon kuljetusten osalta. Näin myöskään koulutyöhön ei tulisi niin pitkiä keskeytyksiä hammashoidon takia, kertoo osastonhoitaja Pilvi Tapio.

Syksyn pilottitoiminta kattaa 1. ja 5. luokkalaisten määräaikaistarkastukset Kanervalan, Marjalan, Noljakan ja Karhumäen kouluilla.

Siun sotella on käytössään yksi liikuteltava hammashoitoyksikkö ja koululla järjestettäviä vastaanottoaikoja on tarjolla rajallinen määrä. Suunterveydenhuolto lähettää kutsut koteihin myös kouluilla tapahtuvien määräaikaistarkastusten osalta. Huoltajat voivat edelleen osallistua tarkastukseen.

Koululaiset kutsutaan suun terveystarkastuksiin 1., 3., 5. ja 8. luokalla. Määräaikaiset tarkastukset tehdään koko ikäluokalle ja niitä tekevät suuhygienistit ja hammaslääkärit.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä