Julkaistu 

Kilpailu: Tunnista taideteokset ja voita leffalippuja

Yksi Joensuun tunnetuimmista taideteoksista lienee pronssiveistos Susi kosiomatkalla, joka sai taannoin Heilin jäniksen viereensä poseeraamaan. Hanna-Mari Lappalainen Yksi Joensuun tunnetuimmista taideteoksista lienee pronssiveistos Susi kosiomatkalla, joka sai taannoin Heilin jäniksen viereensä poseeraamaan.

Joensuu pitää sisällään lukuisia julkisia taideteoksia ja muistomerkkejä, joista on nyt julkaistu luettelo taidemuseo Onnin verkkosivuilla. Sivulla on mahdollista selata teoksia kaupunginosittain ja teostyypin mukaan sekä vapaalla sanahaulla.

Kaupunkialueelta löytyy uuden luettelon mukaan kaikkiaan yli kahdeksankymmentä henkilömuistomerkkiä, sotamuistomerkkiä, muraalia ja muuta taideteosta. Niistä monelle lienevät tuttuja ainakin Ilosaaressa sijaitseva runonlaulaja Miihkali Arhippaisen muistomerkki, Rantakadun ja Siltakadun kulmauksessa sijaitseva, Torsonakin tunnettu Kanavatyttö-patsas, Ylisoutajan sillan vieressä sijaitseva Kotisatama-muistomerkki sekä kävelykadun Susi kosiomatkalla -patsas.

Kaupunkialueelta löytyy kuitenkin myös useita vähemmän tunnettuja taideteoksia ja muistomerkkejä, jotka moni ehkä tunnistaa joskus nähneensä, muttei välttämättä pysty nimeämään teosta tai sen sijaintia. Osaatko sinä nimetä alla olevan kuvagallerian viisi taideteosta ja kertoa, missä päin Joensuuta ne sijaitsevat?

Toimita vastauksesi Heilin toimituksen sähköpostiin osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. otsikolla Patsaskilpailu, tai lähetä vastaukset kirjepostilla osoitteeseen Torikatu 23 E, 80100 Joensuu. Liitä mukaan yhteystietosi.

Oikein vastanneiden kesken arvotaan elokuvalippuja. Oikeat vastaukset ja arvonnan voittaja julkistetaan Suur-Heilissä 17.8.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä