Julkaistu    |  Päivitetty 
Helen Hyttinen

Hyppää kaupunkipyörän satulaan ja lähde baanalle

Kaupungininsinööri Ari Varonen sääti pyörän satulaa sopivammaksi. Taustalla Esko Pitkänen, Markku Kotilainen ja Veli Ikonen vaihtoivat kokemuksia testaamistaan pyöristä.  Kuva: Helen Hyttinen Kaupungininsinööri Ari Varonen sääti pyörän satulaa sopivammaksi. Taustalla Esko Pitkänen, Markku Kotilainen ja Veli Ikonen vaihtoivat kokemuksia testaamistaan pyöristä. Kuva: Helen Hyttinen
Tamperelainen yhteiskäyttöpyörien vuokraaja Easybike yhteistyökumppaneineen esitteli uudenkarheita pyöriä maanantaina torin vieressä. Kyseessä on kokeilu, jolla testataan, millaisia markkinoita kaupunkipyörille Joensuussa kenties olisi.

Pyörien käyttöönotto tapahtuu lataamalla Easybiken sovellus älypuhelimeen ja rekisteröitymällä palvelun käyttäjäksi verkkopankkitunnusten avulla. Vuokraaja voi joko ostaa kausilipun tai ladata Easybike-lompakkoonsa rahaa, minkä jälkeen pyörän lukko aukeaa QR-koodin skannaamalla.

Easybiken toimitusjohtaja Yu Guo kertoi lanseeraustilaisuudessa pyörien toimintaperiaatteista. Tarkoituksena on kannustaa ihmisiä liikkumaan lyhyet matkat mieluummin polkupyörällä kuin autolla.

Hankkeella halutaan edistää paitsi terveellisiä elämäntapoja, myös ympäristöystävällistä liikkumista. Koska periaatteena on lyhyen matkan pyöräily, polkea voi kerrallaan enintään 30 minuuttia, minkä jälkeen pyörä tulee palauttaa jollekin virallisista pysäkeistä. Liikkeelle pääsee jo yhdellä eurolla, ja vuokraaja voi ostaa erilaisia kausilippuja tai päivälipun.

Opiskelijoille pyörien käyttö on tehty edullisemmaksi. Guon mukaan Joensuun kaupunki on ollut erittäin avoin ja kannustava kumppani kokeilulle.

–  Olemme hyvin iloisia siitä, että saimme kokeilun järjestettyä. Meillä on mukana loistavat kuusi yhteistyökumppania, jotka mahdollistivat tämän hankkeen. Odotamme kokeilulta hyviä tuloksia, Guo ilmoittaa.

Suurin yhteistyökumppani on Pohjois-Karjalan Osuuskauppa, joka sponsoroi 40 pyörää.

PKO:n ja Joensuun kaupungin lisäksi mukana hankkeessa ovat Joensuun Popmuusikot, PunaMusta Media, Riveria ja Itä-Suomen yliopisto.

Kaupungininsinööri Ari Varonen huristeli pyörällä ensimmäisten joukossa.

–  Joensuu on tässä aika pienesti mukana, sillä me sponsoroimme hanketta noin 5 000 eurolla eli kymmenellä pyörällä. Lähdimme mielellämme mukaan, koska Easybike on hirveän hyvä toimija, ja saamme kokeilusta kaupungille paljon uutta kokemusta.

Moni kaupunki on tilannut kokonaisen pyöräjärjestelmän suoraan käyttöön, ja Varonen kertoo esimerkiksi Kuopion satsanneen juuri 300 000 euroa omaan hankkeeseensa.

–  Me halusimme ensin toteuttaa tällaisen kokeilun, jotta vältetään suuren hankinnan mahdolliset sudenkuopat. Tämä loppukesä ja vuokraajilta saatavat palautteet näyttävät, millaisia pyöriä ihmiset toivovat, mikä olisi sopiva pyörien määrä ja missä pysäkkien olisi parasta sijaita, Varonen selittää.

Easybiken sovelluksessa tai verkkosivuilla voi jättää palautetta pyöräjärjestelmän toimivuudesta. Muutamia käyttökokemuksia ja toiveitakin kuultiin jo heti maanantaina, kun ensimmäiset rohkeat hyppäsivät pyörien selkään tuntumaa ottamaan.

–  Kyllä on mahdottoman hyvä pyörä ajaa, toteaa Veli Ikonen.

Markku Kotilainen komppaa.

–  Erittäin hyvä kaupunkikäytössä, oli mukavan kevyt polkea. Korista myös plussaa, siinä on helppo kuljettaa pieniä tavaroita mukana.

–  Jos jotain voisi tehdä toisin, niin sellainen matalampi naisten pyörän runko olisi helpompi. Näin ikämiehenä kun ei tahdo tuo jalka enää nousta niin korkealle, lisää Esko Pitkänen.

Asiakaspalautteita kerätään tulevaisuuden suunnittelua varten vuoden 2019 loppuun asti. Mikäli tulokset ovat hyviä, Easybikelta toivotaan, että Joensuun kaupunki ottaisi kaupunkipyöräjärjestelmän omakseen isommassa mittakaavassa.

–  Seuraavasta liikkeestä on kaupungin kanssa ollut alustavaa puhetta, mutta koska emme tiedä vielä kokeilun tuloksia, mahdolliset jatkosuunnitelmat tarkentuvat vasta myöhemmin, Yu Guo kertoo.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä