Julkaistu 
Aimo Salonen

Uusi pelinjohtaja Mikko Korhonen haluaa jatkaa JoMan roolia pesäpalloilun edelläkävijänä

Mikko Korhonen pitää hyvänä, että hänen sopimuksensa julkistettiin jo nyt. Näin vältettiin turhart spekulaatiot ja mahdollistettiin, että nykyinen joukkue voi keskittyä loppukauteen rauhassa. Aimo Salonen Mikko Korhonen pitää hyvänä, että hänen sopimuksensa julkistettiin jo nyt. Näin vältettiin turhart spekulaatiot ja mahdollistettiin, että nykyinen joukkue voi keskittyä loppukauteen rauhassa.

Joensuun Mailan superpesismiehistön uusi pelinjohtaja on Sotkamon Jymyn kasvatti Mikko Korhonen, joka on tullut tunnetuksi sekä Sotkamon pelaajana että pelinjohtajana. Sopimus JoMan kanssa on kaksivuotinen.

Pelaajana Korhonen voitti kahdeksan Suomen mestaruutta, ja pelinjohtajana hän juhli kultaa vuosina 2014 ja 2015.

– Olen katsonut pari vuotta pesäpalloa sivusta ja kieltäytynytkin siihen liittyvistä tehtävistä. Tämä tarjous oli sen verran kiinnostava, että iso houkutus oli tarttua tehtävään. Joensuun Mailan tekeminen on näyttänyt jo usean vuoden ajan niin kentällä kuin organisaatiossakin siltä, että seura on lajin edelläkävijä, Korhonen totesi

Toimitusjohtaja Jonne Kemppainen totesi, että kuka tahansa ei mestaruutta puolustavan joukkueen pelinjohtajaksi kelpaa, ja Korhonen oli vahva vaihtoehto heti siinä vaiheessa, kun nykyisen pelinjohtajan Juhani Lehtimäen työkuviot selvisivät.

– Halusimme julkistaa sopimuksen jo nyt, että turhat spekulaatiot eivät häiritsisi loppukautta ja tilanne saataisiin rauhoitettua, Kemppainen totesi.

Kemppainen totesi, että Korhonen voi tuoda JoMaan uusia asioita. Mitä ne ovat?

– Pidän itseäni valmentajana. Valmentaminen ja oman valmentajuuteni kehittäminen on minulle enemmän kuin intohimo. Joensuun Maila on näyttänyt ulospäin viime vuosina valmennuksellisesti aallonharjalla kulkeneelta ja toivon, että pystyn itse viemään sitä edelleen eteenpäin, Korhonen vastasi.

–  Totta kai jokainen tuo myös oman persoonansa ja koen, että olen johtajana ihmisläheinen. Pelaajana olin kapteenina, ja olen ollut myös pelinjohtajana ja tykkään ottaa vastuuta ja kantaa johtajuutta. Haluan nähdä asioita mahdollisuuksien kautta.

Nykyisen kauden JoMa pelaa loppuu Juhani Lehtimäen komennossa. Korhosen mukaan aika uusista kuvioista puhumiseen on sitten, kun tämä kausi on pelattu loppuun.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä