Julkaistu    |  Päivitetty 
Marko Siintomaa

Uudessa Corollassa on yritystä

Uuden Corollan ulkonäössä on tiettyä särmää. Kaikki valot ovat nykyaikaisia ledejä. Kuva: Marko Siintomaa Uuden Corollan ulkonäössä on tiettyä särmää. Kaikki valot ovat nykyaikaisia ledejä. Kuva: Marko Siintomaa
Toyota Corolla on maailman eniten myyty samalla mallinimellä oleva automalli ja vuonna 2016 ylitettiin 44 miljoonan valmistetun Corollan raja. Se on keikkunut myös Suomen myydyimpänä automallina monena vuonna. Corolla on ollut pitkään tylsän harmaan ja sieluttoman auton vertauskuva, joka ei aiheuta oikein mitään tutinaa puntissa. Tähän on ollut varmasti osasyynä se, ettei mitään tuntemuksia herättäviä kuumia erikoismalleja (G6, T-Sport) ole ainakaan Suomen mallistossa näkynyt pitkiin aikoihin. Malli on siis miellyttänyt monia tavallisen auton ostajia, jotka ajavat vain paikasta A paikkaan B.

Euroopassa vuosina 2006–2018 myyty hatchback-Corolla totteli nimeä Auris ja tällä haettiin nuorekkaampaa imagoa automallille. Myös nykyinen hatchback-korimalli oli vielä ensiesittelyssä Auris, mutta lopulta valmistaja päätti luopua tästä mallinimestä Euroopassa ja kaikki 12. sukupolven Corollan korimallit myydään taas samalla nimellä.

Auton ulkonäöstä voi olla montaa mieltä, mutta omasta mielestäni se on varsin onnistunut. Keulassa on tiettyä särmää, joka erottaa sen positiivisella tavalla muista saman kokoluokan autoista. Lisäksi tarjolla on esimerkiksi mustaa kattoa vaikkapa punaiseen autoon, jolla uuden auton ostaja voi personoida ulkonäköä mieleisekseen. Keulalla on led-ajovalot kaikissa malleissa ja lisävaloihin ledit tulevat paremman varustelun myötä.

Suurin muutos Corollassa on tapahtunut alustassa, joka perustuu nyt samaan perusrakenteeseen kuin C-HR ja Prius. C-HR:stä jäi ajettavuuden suhteen ”ihan ookoo” jälkimaku, joten sen suhteen tehdas oli jo päässyt hyvälle hajulle ajo-ominaisuuksien suhteen.

Corollasta koeajoon tuli farmarimalli, joka hieman painavampana ja isommalla kuljetuskapasiteetillaan on soveliaampi suuremman henkilömäärän liikuttamiseen. Aluksi huomio kiinnittyy hiljaisuuteen, kun hybrid-järjestelmä liikuttaa autoa sähkömoottorin voimalla. Kun akkuvirta alkaa vähentyä, niin bensamoottori tulee mukaan.

Tässä kohtaa on pakko kehua, että Toyota on saanut hiottua kokonaisuuden hienosti toimivaksi. Saa olla aikamoinen selvännäkijä, jotta ilman energianäyttöä tai EV-merkkivaloa huomaisi maantiellä polttomoottorin käynnistyksen tai sammumisen. Kaupungissa ajaessa hybrid-järjestelmästä saadaan suurin hyöty: kun kiihdyttämisen jälkeen jarrutetaan, samalla kerätään virtaa takaisin akkuihin. Täyssähköauton jälkeen energian talteenotto tuntuu yllättävän miedolta. Auto rullaa kevyen oloisesti liikennevaloihin tullessa, eikä hidastuminen ole ollenkaan samaa luokkaa täyssähköauton kanssa ja jarruja joutuu oikeasti käyttämään pysähtymiseen.

Premium-varusteilla olevan koeajoauton listahinta on noin 42  000 euroa ja siihen kuuluu kattava varustelu. Mallin 1.2 bensaturbo tulee todennäköisesti jäämään Suomessa marginaaliin, koska autoverotus ohjaa enemmän hyb-rid-malleihin. Koeajoautossa oli tehokkaampi 2.0-litraisella bensamoottorilla varustettu hybrid-voimalinja, joka antaa tehoa 180 hv ja vääntöä 190 Nm.

Vaihdelaatikko on portaaton CVT-mallinen. Kiihdytyksen nollasta sataan luvataan tapahtuvan 8,1 sekunnissa. Vaikka moottori huutaa kuminauhamaisesti kiihdytyksessä, kulku on yllättävän pirteän oloista.

Corollan ajettavuus on ottanut selvästi askelia parempaan suuntaan. Ohjauksessa on normaaliajotilan ja sportin välillä selvä ero. Ohjaus on sportilla selvästi raskaampi ja siinä on hämmentävän hyvin tuntumaa. Rattia kääntäessä voi tuntea mihin suuntaan etupyörät kääntyvät ja meno on paikoin hauskaa. Siis Corollalla ajaminen voi olla paikoin jopa hauskaa! Enpä olisi uskonut kirjoittavani tällaista Corollasta.

Ohjaus ei ole ihan vielä Ford Focuksen veroinen tunnokkuudessa, mutta ero siihen ei ole enää valovuosien päässä. Se on itse asiassa yllättävän hyvä ja mutkateitä ajelee sport-asento päällä ihan mielellään. Niin maailma muuttuu, Eskoseni.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä