Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Mari Lappalainen

Rahat takaisin rannekkeelta ilman kuluja

Rahat takaisin rannekkeelta ilman kuluja Jarno Artika

Viime vuoden Ilosaarirockissa paljon ristiriitaisia tuntemuksia herättänyt cashless-maksutapa on kokenut asiakaspalautteen myötä pieniä muutoksia tämän vuoden osalta. Ilosaarirockin toiminnanjohtaja Niina Hattusen mukaan joka ikinen festarista saatu palaute käytiin läpi, ja tärkeimmiksi aiheiksi palautteissa nousivat kahden euron minimipalautusraja, lomakkeen avulla palautusten hakeminen sekä palautuksista peritty euron maksu.

– Olemme käyneet koko vuoden laitetoimittajan kanssa läpi, millaisia parannuksia he voisivat tehdä, ja nyt tekniikkaa on kehitetty. Ei se ole meillekään mielekästä, jos asiakkaat kokevat rannekkeiden käyttämisen hankalana, Hattunen kertoo.

Tänä vuonna kaikki Ilosaarirockin rannekkeelle festaritilin kautta ladatut yli jääneet varat palautetaan asiakkaan tilille automaattisesti festarin jälkeen. Festarialueella rannekkeelle ladatut varat täytyy kuitenkin yhä hakea takaisin lomakkeen avulla. Tänä vuonna myös minimipalautusraja ja euron palautusmaksu on poistettu, eli asiakas saa kaikki varansa takaisin ilman kuluja.

Hattusen mukaan muutokset eivät ole olleet yksinkertaisia.

– Automaattipalautuksessa ovat mukana Ilosaarirock, meidän pankkimme, laitejärjestäjä ja vielä maksunvälittäjä eli Checkout. Se vain vaati sitä, että kaikkien järjestelmät ovat tarpeeksi kehittyneitä asian toimimiseksi, ja nyt saimme tämän onneksi aikaiseksi, Hattunen toteaa.

Viime vuonna festarikävijöillä ilmeni paikoin ongelmia rannekkeilla maksamisen ja kulkuoikeuksien kanssa: osalla ranneke näytti maksaessa nollaa, vaikka festaritilille oli ladattu rahaa, ja osa ei päässyt kulkemaan festivaalin pääporteista.

Niina Hattusen mukaan molemmissa tapauksissa oli kyse samankaltaisesta ongelmasta.

– Kun ihminen tulee ensimmäisen kerran alueelle, ranneke vaatii niin sanotun pitkän kosketuksen – siis mitä tahansa maksupäätettä pitää koskettaa pitkään, jotta ranneke aktivoituu, Hattunen selostaa.

Hattusen mukaan toimintamallit on nyt käyty läpi tarkkaan koko henkilökunnan kanssa.

– Tämä ei ollut viime vuonna kaikkien tiedossa, joten nyt olemme pyrkineet varmistamaan, että joka ikinen myyjäkin tietää, kuinka tulee toimia, jos asiakkaan ranneke näyttää nollaa vaikkei pitäisi.

Hattusen mukaan viime vuonna ilmeni joitakin tapauksia, joissa rannekkeenvaihtopisteellä asiakas oli päästetty lähtemään liian aikaisin, jolloin lippu ja ranneke eivät olleet ehtineet kytkeytyä yhteen. Tuolloin syntyi ongelmia kulkuoikeuksien kanssa.

– Nyt olemme ohjeistaneet henkilökuntaa siitäkin, että pitää olla sataprosenttisen varma, että asiakkaan lippu ja ranneke ovat synkassa. Viime vuonna oli vielä paljon sellaista opettelua sekä meiltä että asiakkailta, ja nyt tänä vuonna pyrimme ratkaisemaan mahdolliset ongelmat jo ennakkoon, Hattunen summaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä