Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Nollabudjetin aivopierusta kasvoi iso ilmiö

Roope Niemisen ja Mari Karjalaisen koti sekä pihapiirissä oleva kesätyöhuone täyttyvät rokkiviikolla MM-kisavieraista.Kuvat: Aimo Salonen Roope Niemisen ja Mari Karjalaisen koti sekä pihapiirissä oleva kesätyöhuone täyttyvät rokkiviikolla MM-kisavieraista.Kuvat: Aimo Salonen
Aivopieruksi Mari Karjalainen sitä kuvaa, ideaansa hevineulonnan MM-kisasta, joka saavutti maailmalla ällistyttävät mittasuhteet.

–  Koko hevineulepierun laski Ylen toimittaja Petri Lassheikki, joka oli haastattelemassa minua, Karjalainen muistelee.

Toimittaja Lassheikki heitti, että sekä neulojat että hevikitaristit ovat tyyppejä, jotka osaavat käyttää instrumenttejaan vaikka silmät ummessa. Karjalainen lähti ajatusleikkiin mukaan ja alkoi pohtia hevineulonnan SM-kisaa.

Sitten homma karkasikin käsistä.

Karjalainen kertoi ideastaan markkinointitoimisto Tovarin Joona Kotilaiselle ja tuskaili, että rahaa ei ole yhtään.

–  Joona, joka on muutenkin yli kaksimetrinen, kohosi ylös ja heilutti sormeaan kolmen ja puolin metrin korkeudessa ja sanoi, että he kuvaavat videon ja hoitavat markkinoinnin, jos siitä tulee MM-kisa, Karjalainen kertoo.

Nyt ollaan sitten tässä: Joensuuhun on tulossa eri puolilta maapalloa ainakin 11 MM-finalistia kisaan, josta maailmalla ovat kertoneet niin Pravda, Vogue Knitting, BBC:n Hullu maailma -osio kuin hurja määrä muutakin mediaa.

Heavy Metal Knitting -YouTube-kanavalle tuli määräaikaan mennessä 26 kilpailuvideota, ja järjestäjät päättivät kutsua niiden kaikkien tekijät MM-finaaliin.

Tiistaihin mennessä 11 ilmoitti matkustavansa Joensuuhun. Mielenkiintoista on suomalaisten vähäisyys: vain kolme suomalaista lähetti videon, ja heistä yksi karsittiin pois alaikäisenä, koska vanhempien luvasta ei ollut varmuutta.

Yksi joensuulainenkin rokkari lähetti videon, jonka hän kuitenkin veti pois. Mari Karjalainen aloitti oman pehmitysoperaationsa.

–  Ilmoitin herra R:lle, että jos muu ei auta, menen itse ja raahaan hänet niskaperseotteella lavalle.

Kilpailijoita on tulossa ainakin Suomesta, Japanista, Ruotsista, Iso-Britanniasta, Venäjältä, Tanskasta ja Yhdysvalloista.

Mutta minne he oikein majoittuvat?

Japanista tuleva puolenkymmenen miehen joukko menee hotelliin, mutta muutenpa onkin odotettavissa tungosta Mari Karjalaisen, Roope Niemisen ja heidän tyttärensä kotiin.

Viikko-pari sitten huomio kiintyi Karjalaisen Facebook-päivitykseen, jossa hän kehui miestään, joka oli sanonut kovin hellyttävät sanat: hoida sinä tapahtuma niin minä hoidan perheen ja vieraat.

–  Tämä on Marille iso juttu, ja minä taas tykkään rakastaa ruualla, Roope Nieminen perustelee.

Mies lupaa laittaa kodissaan majoittuville kansainvälisille MM-osallistujille niin aamupalat kuin muutkin ateriat.

– Tuskin he meillä käyvät muuten kuin nukkumassa, mutta varmaan siinä keskustelujakin syntyy. Hyö, jotka tykkää lähteä tämmöiseen mukaan, ovat varmaan tietyllä tapaa samalla aaltopituudella.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä