Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Mari Lappalainen

Ilovaarin liput menivät kuumille kiville

Ilovaarin festarialue kattaa tänä vuonna koko Ilosaaren laguunin, kertoo Kerubin tuottaja Jarno Pitko. 
Kuva: Hanna-Mari Lappalainen Ilovaarin festarialue kattaa tänä vuonna koko Ilosaaren laguunin, kertoo Kerubin tuottaja Jarno Pitko. Kuva: Hanna-Mari Lappalainen
Ilovaarin järjestysvastuun siirryttyä viime vuonna Grand Old Rockersilta Kerubille päätettiin festarille toteuttaa samalla nuorennusleikkaus. Viime vuonna lippuja myytiin jo merkittävästi enemmän kuin Grand Old Rockersin viimeisimpinä vastuuvuosina, ja tällä kertaa festari myytiin loppuun jo muutamaa viikkoa ennen tapahtumaa.

Kerubin tuottaja Jarno Pitko uskoo nuorennusleikkauksella olevan oma roolinsa lipunmyynnin paranemisessa kiinnostavan artistikattauksen ohella.

– Aiemmin tapahtuma pyöri tiukasti 60–70-luvuilla, ja me toimme sen siitä parikymmentä vuotta eteenpäin, Pitko kertoo

Alun perin Ilovaarirock-nimellä kulkeneen tapahtuman tarkoitus oli seurata 25 vuoden takaista Ilosaarirockia sen alkuperäisessä tapahtumapaikassa ja alkuperäisiä esiintyjiä mukaillen. Sukupolvet vaihtuivat ja Ilovaarin kävijäkunta sen mukana, mutta musiikki pysyi yhä 60–70-luvuilla.

– Nyt tapahtuma on aika tarkalleen siinä 25 vuoden takaisessa musiikissa. Ysärillähän Neljän Ruusun keikka Ilosaarirockissa keskeytyi ukkosmyrskyn takia, mutta he heittivät keikan myöhemmin uudelleen. Nyt Neljä Ruusua esiintyy Ilovaarissa.

Neljän Ruusun lisäksi tapahtumassa nähdään muiden muassa Ismo Alanko, Leavings-orkesteri plays Leevi and the Leavings, Poets of the Fall ja Haamurakastaja.

Viime vuonna Ilosaaren niemenkärki oli suljettu, mutta tänä vuonna festarikävijöiden käytössä on koko saari.

– Niemekkeeseen tulee myös anniskeluteltta ja vessoja, Jarno Pitko kertoo.

Pitkon mukaan viime vuonna teetetyn asiakaskyselyn mukaan 85 prosenttia tapahtuman kävijöistä on 40–64-vuotiaita.

– Me kuitenkin tykkäämme itse sanoa, että Ilovaari on K18-festari, eli kohdeyleisömme on kaikkea siitä ylöspäin.

Tapahtuman kapasiteetti on 4  500 henkeä. Ilosaari vetäisi porukkaa noin viidentuhannen henkilön verran, mutta Pitkon mukaan on kaikkien kannalta mukavampaa, että saareen jää myös tilaa liikkua.

– Näin tapahtumajärjestäjän näkökulmasta on loistavaa, että liput on myyty ennakkoon loppuun. Jos olisimme halunneet ruveta ahnehtimaan, olisi lippuja varmaankin mennyt helposti vielä pari tuhatta lisääkin. Kesätapahtumissa loppupiikit tulevat usein viikkoa tai kahta ennen itse tapahtumaa, Pitko toteaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä