Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Ylpeys pelata JoMassa on suuri

Synttärisankari Laura Rajahalme, 24 vuotta, hehkui maanantaina hyvää oloa Kerubi stadionilla. Kuva: Aimo Salonen Synttärisankari Laura Rajahalme, 24 vuotta, hehkui maanantaina hyvää oloa Kerubi stadionilla. Kuva: Aimo Salonen
Joensuun Mailan naiset kärsivät viikonloppuna kauden ensimmäiset kaksi tappiotaan Hämeenkyrössä ja Porissa.

Ne olivat myös kesän ensimmäiset ottelut, jotka JoMa pelasi toisen lohkon joukkueita vastaan. Kertooko tuo siis jotain lohkojen tasoerosta?

–  Kyllä ne tappiot meni ihan meidän omaan piikkiin, ykköspesiksen toukokuun pelaajaksi valittu Laura Rajahalme vastaa.

–  Toki vastustajat pelasivat hyvin, mutta meillä oli nyt huono viikonloppu. Vahva usko on kuitenkin siihen, että keskiviikkona (juhannuksen jälkeisenä) nähdään taas SiiPeä vastaan ryhdikäs JoMa.

Rajahalme on pelannut suurimman osan pesäpalloilijan urastaan Seinäjoella.

Kasvattajaseurana on Peräseinäjoen Toive, sitten hän pelasi Peräseinäjoen ja Seinäjoen yhteisessä Peto-Jusseissa, sitten Seinäjoen Maila-Jusseissa. Kokemusta superpesiksestäkin löytyy.

Takana on nyt kolme vuotta yhteiskuntatieteen opintoja Itä-Suomen yliopistossa, ja tälle kaudelle Rajahalme vaihtoi pelaamaan opiskelukaupunkinsa seuraan.

–  Superpesistä en ole kaivannut. Siihen joukkueeseen pitää keskittyä, missä pelaa, ja minun on tosi hyvä olla täällä, Rajahalme sanoo.

–  Meidän on ihanaa olla yhdessä ja yhteisöllisyys on meille tosi tärkeää. Kyllä se ylpeys pelata JoMassa on suuri.

Haastattelua tehdään juhannusviikon maanantaina. Kun toimittaja kysyy toukokuun pelaajan ikää, Rajahalme nauraa:

–  Tänään sattuu olemaan syntymäpäiväni! Täytän 24 vuotta.

Ikäkysymys on jutun kannalta sikäli oleellinen, että kakkospelinjohtaja Laura Jehkonen oli kehunut Rajahalmetta pelillisen johtajuuden tuomisesta joukkueeseen, jossa on varsin paljon B-tyttöjä.

–  Eka kertaa kuulun nyt joukkueessani vähän kokeneempaan kaartiin, vaikka onhan tuolla vielä kokeneempiakin, Rajahalme sanoo.

–  Tosi hyvältä tietysti tuntuu kuulla, että minua arvostetaan, mutta en minä sitä roolia sillä tavalla mieti. Meillä on tosi yhtenäinen joukkue, eikä tuolla aina muista, minkä ikäinen kukin on.

JoMan miehet voittivat jo Suomen mestaruuden, ja seurassa puhutaan myös naisten joukkueen saamisesta superpesikseen.

Vaikka kausi onkin alkanut hyvin, eivät sen kummemmin kakkospelinjohtaja Jehkonen kuin kakkosvahti ja kotiuttaja Rajahalmekaan suostu vielä tässä vaiheessa kesää noususta puhumaan.

–  Joukkueena olemme asettaneet tavoitteeksi, että oikeasti otamme vain askeleen kerrallaan, Rajahalme painottaa.

–  Ensin lähdemme siitä, että pääsemme omassa lohkossa neljän parhaan joukkoon, ja siitä etenemme askel kerrallaan. Katsotaan sitten, mihin syksy vie.

Kova joukkue JoMalla joka tapauksessa ykköspesikseen on. Kuinka kova, jos vertailukohtaa haetaan superpesiksestä?

Rajahalmeen ilme menee miettiväiseksi:

–  Nii-in... superin taso on aika heittelevä niin, että hyvänä päivänä me varmaan voidaan haastaa superin joukkueita.

Laura Jehkonen kehui Rajahalmetta siitäkin, että tällä on halua kehittää joukkueen peliä. Mitä se sitten käytännössä tarkoittaa?

–  Jos minulla on jotain näkemyksiä, niin ehkä yritän tuoda niitä esille ja antaa neuvoja, vaikka jokainen tietysti tekee valintansa itse.

Rajahalme palaa joukkueen vahvaan yhteishenkeen:

–  Uskomme itsemme ja valintoihimme ja siihen, että olemme treenanneet hyvin ja tehneet oikeita valintoja. Kehittyminen on sitä, että pelaamme paremmin sekä yksilöinä että joukkuetasolla.

–  Monella on varmaan haaveena pelata joskus superpesiksessä, ja kehittyminen on myös kasvamista sinne sekä pelitaidollisesti että henkisesti.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä