Julkaistu    |  Päivitetty 
Helen Hyttinen

Botania tuo vaihtoehtonsa juhannukseen

Kari Kola ja Eveliina Pietarinen valmistelivat tiistaina tanssilavaa Botanian esiintymislavan eteen.  Kuva: Helen Hyttinen Kari Kola ja Eveliina Pietarinen valmistelivat tiistaina tanssilavaa Botanian esiintymislavan eteen. Kuva: Helen Hyttinen
Botania tuo Joensuun juhannukseen perjantain tanssit, joissa tavoitellaan perinteisten keskikesän lavatanssien tunnelmaa kahden eri yhtyeen voimin.

Yleisöä viihdyttävät kello 18 alkaen Maitolaiturin tytöt sekä Vesa & Vihreät Lenkkarit, ja musiikkikattaukseen kuuluu paitsi perinteistä lavatanssimusiikkia, myös muun muassa uusiksi tulkittua Suomi-iskelmää, lattareita ja tietenkin humppaa.

–  Tarkoituksenamme on tarjota rentouttava vaihtoehto juhannuksen viettoon. Kyseessä ei ole biletystapahtuma, vaan halusimme luoda rauhalliset puitteet tanssimiseen ja ajanviettoon musiikin ja ruoan parissa, Botanian tuottaja Eveliina Pietarinen selittää.

Juhannusmenu ”Keskikesän pöytä ja iltasyötävää grillistä” rakentuu enimmäkseen lähiruoasta, ja Botanian oman puutarhan sato on monipuolisesti edustettuna.

Laajasta menusta riittää valittavaa jokaiselle, sillä ruokalajeja on perinteisistä hifistelyihin, ja eri ruokavaliotkin on huomioitu kattavasti. Keskikesän pöytä ja iltasyötävää grillistä sisältää muun muassa havumarinoitua siikaa, grillattua bataattia sekä britakakkua marjoilla.

–  Botanialla kasvatetut salaatit ja yrtit ovat mahdollisimman ahkerassa käytössä, Pietarinen kertoo.

Paikalliset villiyrtit kuten nokkonen ja koivu ovat edustettuina ruokalistalla, ja muutkin raaka-aineet tulevat läheltä, lohi ja siika esimerkiksi Nurmeksen Kalalta.

–  Ruokalistamme uusimisen myötä meiltä saa nyt social food -konseptin tyylisiä annoksia, jotka voi jakaa isommallakin porukalla napostellen. Juhannusmenussa tällaista syötävää ovat esimerkiksi ribsit, Pietarinen valaisee.

Tapahtuman avaavat Maitolaiturin tytöt, ja ennen Vesaa & Vihreitä Lenkkareita soi välissä tunnin ajan levymusiikki.

Pääesiintymislavan edessä on tanssilava, mutta muuallakin puutarhassa saa halutessaan humpata menemään.

–  Lavan rakentaminen alkoi maanantaina, ja perjantaina se sitten odottaakin jo tanssijoita. Toki tanssahdella saa siellä, missä itsestä parhaalta tuntuu, Pietarinen naurahtaa.

–  Tapahtuma tosiaan alkaa iltakuudelta ja loppuu kello 22, millä taataan naapureillemmekin juhannusrauha, Pietarinen huomauttaa.

Vaikka tanssiminen ei niin innostaisikaan, voi puutarhaa kierrellä omaan tahtiin, musiikkia kuunnellen ja kesäisestä ilmasta nautiskellen.

–  Tansseihin tulijoita neuvoisin ottamaan matkaan mukaan hyvää mieltä ja rentoa meininkiä. Nautitaan yhdessä juhannuksesta, Pietarinen kehottaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä