Julkaistu 

Kauppahalli tulossa torin pohjoislaidalle

Havainnekuvassa kauppahalli näkyy keltaisella. Jarmo Mustonen Havainnekuvassa kauppahalli näkyy keltaisella.

Joensuun Kauppatorin ja sen ympäristön asemakaavaluonnoksessa esitetään, että kauppahalli sijoitetetaan torin pohjoislaitaan, Silta- ja Torikadun puoleiseen kulmaan.

Jos suunnitelma toteutuu, kauppahalli avautuu terassien kautta Kauppatorille päin. Asemakaavaluonnos edellyttää, että kauppahallin läpi tehdään kulkuyhteys Ison Myyn Siltakadun-sisäänkäyntiin.

Kauppahallin sijoitteluun vaikuttavat jo olemassa olevat ratkaisut, muun muassa Sininen virta, esiintymislava, torin myyntipaikat ja toriparkin rakenteet, kerrotaan kaupungin viikolla julkaisemassa tiedotteessa.

Yksi toriparkin sisäänkäynneistä jää kauppahallin sisään, ja tulee edelleen olemaan käytössä. Kauppahallin rakentaminen alkanee näillä näkymin vuonna 2021, ja se todennäköisesti kestää noin vuoden.

Kaupungin mukaan suunnitelmassa on tilaa paitsi kauppahallille, myös kausiluonteisille kahviloille. Niitä voitaisiin sijoittaa Kauppatorin kävelykadun puoleiselle sivulle ja Keskuspuistoon. Lisäksi luonnoksessa esitetään Pankkitalon kahdeksankerroksisen osan suojelemista asemakaavalla.

Kaavamuutosta on hakenut Pohjois-Karjalan Osuuskauppa PKO, jonka toimitusjohtajan Juha Kivelän mukaan paikalle halutaan mahdollisimman monta pienyrittäjää esittelemään tuotteitaan ja tekemään kauppaa.

– PKO:lla ei ole suunnitteilla merkittävissä määrin omaa liiketoimintaa kauppahalliin vaan toimimme tilojen rakennuttajana ja vuokraajana, Kivelä toteaa.

Kaupunki järjestää kaavahankkeesta yleisötilaisuuden keskiviikkona 19.6. kello 18 Carelicumin auditoriossa, ja kaavaluonnos on nähtävillä kaupungin verkkosivuilla, kaupunkirakennepalveluissa ja kaupungintalolla 13.6.–8.7.

Kaavaehdotus tullee kaupunginvaltuuston päätettäväksi vuoden 2019 lopulla.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä