Julkaistu    |  Päivitetty 
Jentta Ilanmaa

Kisa Power Warrior -tittelistä

Jani Koponen on treenannut MMA Joensuun salilla vuodesta 2010. Nykyisin Lappeenrannassa asustavan rajavartijan elämä aktiiviurheilijana alkoi aikanaan salilla järjestetystä vapaaottelun peruskurssista. Jani Koponen on treenannut MMA Joensuun salilla vuodesta 2010. Nykyisin Lappeenrannassa asustavan rajavartijan elämä aktiiviurheilijana alkoi aikanaan salilla järjestetystä vapaaottelun peruskurssista.
Monet muistavat televisiosta 1990-luvulta tutun Gladiaattorit ja ihan näinä vuosina pyörineen Ninja Warrior -kilpailun. Power Warriorissakin kisaavat vahvat ja taitavat mutta monessa suhteessa kyseessä on aiemmista urheilukisoista poikkeava kilpailu.

–  Gladiaattoreissa kilpailijat ottivat kovaa kontaktia toisiinsa, Power Warriorissa kilpailijoiden vastustajina ovat toisten kilpailijoiden sijaan esteradan esteet, kilpailua toteuttamassa oleva Ilkka Kinnunen kertoo.

–  Ninja Warrior -kilpailu on taas suunnattu käsivoimiltaan suhteettoman vahvoille puoliammattimaisille kalliokiipeilijöille, ja sellaisia ei koko Euroopasta, Suomesta puhumattakaan, juurikaan löydy.

–  Power Warriorin esterata on rakennettu niin, että se mittaa kilpailijan fyysistä mahdollisimman monipuolisesti. Pelkällä voimalla tai yläkropalla ja käsillä ei tässä kisassa pärjätä, Kinnunen kertoo.

Idols-kisaan uusi kilpailu vertautuu hyvin kilpailijoiden hakutavassa. Myös Power Warrior -kilpailuun voivat hakea ihan tavalliset urheiluharrastajat.

–  Kilpailu sopii hyvin esimerkiksi crossfit-urheilijoille, fitness-kilpailijoille, kuntosalilla kävijöille sekä ylipäätään monipuolisesti ja toiminnallisesti jotain lajia tosissaan treenaaville miehille ja naisille, Ilkka Kinnunen kertoo.

Monipuolinen ja toiminnallinen. Sellainen on Power Warrior -kilpailuun hakevan rajavartija Jani Koposen urheilutausta: SM-mitaleja lukkopainissa ja brasilialaisessa jujutsussa, ja tällä hetkellä pelaajana rugbyn maajoukkueessa sekä kahdessa eri rugbyseurassa, joista toista myös valmentaa.

–  Varmaan se on se itsensä haastaminen ja kilpaileminen, Liperistä kotoisin oleva ja nykyisin Lappeenrannassa työskentelevä rajavartija miettii kilpailuun hakeutumistaan.

–  Eihän tässä mitään ainakaan menetä.

Taso tasolta vaikeutuva pudotuskilpailu käydään esteradalla, joka voi sisältää esimerkiksi painokelkan työntöä, köysikiipeilyä, renkaan pyöritystä, tukinnostoa vesiesteen yli sekä luonnonkivien kuulantyöntöä maalitauluun.

Aktiiviurheilijan normaalin treenin lisäksi Koponen on viime viikkoina treenannut myös Power Warrior -kilpailuun.

–  Käsissä ja yläkropassa olisi vielä parannettavaa, Koponen miettii kisaan valmistautumistaan.

–  Periksiantamattomuus, oman mukavuusalueen ulkopuolella toimiminen, kestävyys ja räjähtävyys, kuuluu taasen lista urheilijan kokemista omista vahvuuksista.

Itse kilpailu käydään Liperissä Ammattiopisto Luovin piha-alueella 30.6. kello 12 alkaen. Yleisöllä on kilpailuun vapaa pääsy.

–  Kiinnostusta on ollut, ja kisaan on hakenut kilpailijoita Suomen lisäksi muun muassa Israelista, Sveitsistä, Ukrainasta ja Venäjältä, Ilkka Kinnunen kertoo.

Kilpailun voittajille on luvassa järjestäjien yhteistyökumppaneiden kautta liikunta-alan koulutusta esimerkiksi personal traineriksi, hyvinvointi- tai ravintovalmentajaksi.

Kilpailu televisioidaan ja tunnin televisiokooste nähdään MTV3-kanavalla 11.8.

Kilpailijahaku on auki 9.6. asti ja lisätietoa kilpailusta ja siihen hakemisesta saa osoitteesta http://www.powerwarrior.fi

Kilpailun järjestäjinä toimivat Fitness Media Oy ja SCL Finland Oy.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä