Julkaistu    |  Päivitetty 
Helen Hyttinen

Hiukset letille kaupunkireissulla

Saana Tiaisen luona voi käydä tänä kesänä letityttämässä hiuksensa pientä maksua vastaan. Helen Hyttinen Saana Tiaisen luona voi käydä tänä kesänä letityttämässä hiuksensa pientä maksua vastaan.

Kekseliäisyys ja oma-aloitteisuus voivat olla huikeita voimavaroja ja pelastaa jopa kesätienestit, kuten 16-vuotiaan Saana Tiaisen esimerkki osoittaa. Tiainen keksi itselleen kesän ajaksi sekä tekemistä että tienestiä odotellessaan kesäkuussa julkaistavia yhteishaun tuloksia.

–  Toiveena on, että pääsisin syksyllä lukioon opiskelemaan.

Tiainen letittää hiuksia maksusta torialueella ja sen lähiympäristössä. Idea itsensä työllistämisestä lähti opettajan ja vanhempien kannustuksesta.

–  Tein usein koulussa lettejä sekä itselleni että kavereilleni, ja opettajani kerran heitti, että pitäisikö sinun pyytää tuosta hommasta ihan rahaakin, Tiainen kertoo.

–  Kotona koekaniininani toimi silloin aluksi enimmäkseen äiti.

Työhönsä liittyvän byrokratian vaikeudesta Tiaisella ei ole juurikaan omaa kokemusta.

– Sanoin isälle, että ryhdyn tähän hommaan sillä ehdolla, että hän hoitaa kaikkien lupien hankkimisen, Tiainen nauraa.

Tiaisella on hiustenmuotoiluvälineiden lisäksi letityspisteellään myös mainostaulu, ja hänen taidonnäytteitään voi etsiä esimerkiksi Instagramista mainostauluun merkityllä sosiaalisen median aihetunnisteella.

Ruuhkaksi asti asiakkaita ei ensimmäisenä päivänä ollut, mutta nyt esimerkiksi lapsiperheitä käy letityspisteellä jo enemmän. Kesän parhaat puolet ja mukava tekeminen tuovat mielekkyyttä työhön.

–  Parasta on itse tekeminen eli letittäminen. Tykkään tehdä lettejä, ja mikäs tässä on tehdessä kesällä, kun on lämmintä ja aurinkoista. Myös ihmisten kanssa jutteleminen on ehdottomasti työni parhaita puolia, Tiainen toteaa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä