Julkaistu    |  Päivitetty 

Suven avaus kajahtaa Laulurinteellä 35. kerran

Laulurinteelle saapuu perjantaina noin 6 000 koululaista ja 15 000 katsojaa. Kuva: Mikko Makkonen Laulurinteelle saapuu perjantaina noin 6 000 koululaista ja 15 000 katsojaa. Kuva: Mikko Makkonen
Perjantaina 31. toukokuuta Joensuun Laulurinne on taas ääriään myöten täynnä, kun 6  000 koululaista ja noin 15  000 katsojaa kokoontuu avaamaan Suomen suven laulamalla kello 18 alkaen. Yleisön toivotaan saapuvan paikalle viimeistään kello 17.45.

Suven avaus järjestetään nyt jo 35. kerran. Paikalla on joensuulaisten alakoululaisten lisäksi oppilailta Kuopiosta, Heinävedeltä, Kontiolahdelta ja Liperistä. Perinteisten laulujen, Suvivirren ja Karjalaisten laulun lisäksi ohjelma sisältää kaksi kantaesitystä. Aikaisemmin Heikki Kirkisen kirjoittama Suven avaus on lausuttu. Tänä vuonna se esitetään Mika Vanhasen säveltämänä. Toisena kantaesityksenä kuullaan keväinen lastenlaulu Karhunpesän vieraskirja, jonka on säveltänyt joensuulaisten hyvin tuntema musiikkimies Onni Muikku.

Vierailevaksi artistiksi saadaan Tuure Boelius, joka esiintyy Joensuussa myös seuraavana päivänä järjestettävässä YleXPopissa. Nykyään artistiuraa tekevä Boelius tunnetaan myös tubettajana ja näyttelijänä, ja hän lienee monille tuttu Tanssii tähtien kanssa -televisiosarjasta.

Lisäksi esiintymässä nähdään Sirkus Supiaisen lapsiryhmä. Suven avauksen johtaa kapellimestari Mika Hirvonen ja säestää Joensuun puhallinorkesteri täydennettynä Joensuun kaupunginorkesterin muusikolla. Juontajana toimii luokanopettaja Perttu Kivivuori.

Tapahtuma lähetetään suorana lähetyksenä YLE Areenassa ja se on katsottavissa myös jälkeenpäin.

Linnunlahdella on liikkeellä suuri joukko väkeä ja paljon koululaisbusseja, joten yleisön toivotaan saapuvan Laulurinteelle kävellen tai pyörällä.

Viime vuoden tapaan Laululavan läheisyyteen on järjestetty kaksi pyöräparkkia. Linnunlahdentie on suljettu väliltä Länsikatu–Hallitie kello 17–20. Sulku ei koske linja-autoja. Vammaisen pysäköintiluvalla saa pysäköidä auton Laulurinteen suihkulähteen lähelle osoitetuille paikoille.

Suven avauksen ohjelma kokonaisuudessaan löytyy osoitteesta http://www.joensuu.fi/suven-avaus.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä