Julkaistu 

John Deere tekee Joensuuhun historian suurimman investoinnin

John Deere tekee Joensuuhun historian suurimman investoinnin Marko Puumalainen

John Deere Forestry Oy:n investoi noin 15 miljoonaa euroa yhtiön Joensuun tehtaaseen. Investointi on yhtiön tiedotteen mukaan John Deere Forestry Oy:n historian suurin yksittäinen investointi Joensuuhun. Deere & Company on investoinut tällä vuosikymmenellä suomalaiseen metsäkoneliiketoimintaan yhteensä yli 50 miljoonaa euroa.

Joensuun investoinnin toteutus aloitetaan kesällä 2019 ja se valmistuu vuonna 2021. Investoinnilla parannetaan ja laajennetaan Joensuun tehtaan kokoonpano- ja koeajotiloja sekä lisätään komponenttivalmistuksen kapasiteettia.

– Tämä laajennus auttaa meitä jatkossa vastaamaan paremmin kysyntään huippusuhdanteissa. Uusi tila lisää myös työturvallisuutta ja henkilöstön viihtyvyyttä, kertoo tehtaanjohtaja Janne Haapasalo.

Laajennuksen jälkeen John Deere Forestry Oy:n tuotanto- ja logistiikkatilat ovat kokonaisuudessaan 3,2 hehtaaria.

John Deere Forestry Oy on myynyt Joensuun kaupungille tontin nykyisen yrityspuiston itäpuolelta. Joensuun Yrityskiinteistöt Oy rakennuttaa tontille uuden kiinteistön, joka tulee John Deere Forestry Oy:n käyttöön. Investoinnin arvo on noin 5 miljoonaa euroa. Uusi kiinteistö valmistuu kesäkuussa 2020.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä