Julkaistu 

Taitaja2019-kilpailut starttaavat tänään Joensuussa – vierailulla tasavallan presidentti Sauli Niinistö

Taitaja2019 järjestetään Joensuun areenalla ja sen ympäristössä. Hanna-Mari Lappalainen Taitaja2019 järjestetään Joensuun areenalla ja sen ympäristössä.

Ammattitaidon SM-kilpailu Taitaja2019-kilpailu käynnistyy tänään tiistaina, jolloin kilpailuun tutustuu myös tapahtuman suojelija tasavallan presidentti Sauli Niinistö. Tapahtumassa ratkotaan suomenmestaruudet yli 40 kilpailulajissa, jotka edustavat ammatillisen koulutuksen eri aloja palveluista tekniikkaan. Kunkin lajin finalistit ovat selviytyneet loppukilpailuun tammi–helmikuussa järjestettyjen semifinaalien kautta. Tapahtuman järjestää Riveria yhdessä yli kolmensadan yhteistyökumppanin kanssa.

Kilpailuun osallistuu ympäri maailmaa vieraskilpailijoita, jotka keräävät Joensuussa kansainvälistä kilpailukokemusta. Myös moni Suomen ammattitaitomaajoukkueen jäsen harjoittelee Taitajassa syksyn WorldSkills Kazan 2019 -kilpailua varten. Ammattiin opiskelevien lisäksi tapahtumaan osallistuu 108 peruskoululaista, jotka kisaavat kolmen hengen joukkueissa leikkimielisen taitokilpailun Taitaja9:n voitosta.

Tapahtumassa on kilpailulajien lisäksi oheistoimintaa, kuten Touhuteltan kato ja kokkeile -piste, ammatillisen koulutuksen kehittämiseen ja menestystarinoiden jakamiseen keskittyviä seminaareja sekä Yrittäjyyden kylä jäähallissa.

Joensuun areenalla ja sen ympäristössä järjestettävä Taitaja2019-tapahtuma on avoinna tänään tiistaina 21.5. kello 10–18, keskiviikkona 22.5. kello 9–18 ja torstaina 23.5. kello 8–12. Tapahtuman päättäjäiset ja palkintojenjako alkaa jäähallissa torstaina 23.5. kello 16.00. Tapahtuma avattiin Joensuun jäähallissa eilen kello 14. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä