Julkaistu 
Marko Siintomaa

Tarkkaan mietitty kokonaisuus

A6 on immuuni tien urille, joten pitkienkin taipaleiden taittaminen tapahtuu miellyttävästi. Marko Siintomaa A6 on immuuni tien urille, joten pitkienkin taipaleiden taittaminen tapahtuu miellyttävästi.

Audi A6 sopii heille, joiden mielestä auton pitää näyttää autolta.

Ulkoa maltillisesti uudistunut Audi A6 on tuttu taksitolpilta ja kilpailee samoista markkinoista E-sarjan Mersun ja 5-sarjan Bemarin kanssa.
Perinteiset autot ovat olleet jo vuosia paineessa, kun maasturit tai sen taikaiset ovat myllänneet markkinaosuuksia uuteen uskoon. Perinteiselle porrasperäiselle autolle on kuitenkin oma vannoutunut ostajakunta, jonka mielestä auton pitää näyttää autolta.
Audi A6 on juuri tätä. Suurimmat näkyvimmät muutokset ovat tapahtuneet ohjaamossa eikä ulkomuotoja ole lähdetty muuttamaan kovin radikaalisti.

Ulkoa tuttu ja turvallinen
Jos autojen kehitystä ei seuraa aktiivisesti, niin parkkipaikalla olevan uuden A6:n saattaa tietämätön ohittaa sen kummemmin huomaamatta, että kyseessä on uusi malli.
Maski tosin on hieman muuttunut vanhasta ja puskurin alalaitoihin on tullut uudet ”ilmanohjaimet”, joista uuden mallin tunnistaa ehkä helpoiten. Kun oikein tarkkaan katsoo, lokasuojien pokkauksiin edessä ja takana on tullut lisää särmää.
Muuten muotoilu edustaa tuttua ja turvallista Audin kaavaa eikä muodoissa ole lähdetty revittelemään. Tällä ei ole todennäköisesti haluttu säikyttää malliin mieltyneitä ostajia eikä yön aikana edellisestä mallista ole tullut kertaheitolla vanhan näköistä.

Kojetaulussa suurimmat muutokset
Suurin näkyvin muutos on tapahtunut sisällä ja nyt A6:ssa on niin sanottu lasiohjaamo. Saatavilla on täysin digitaalinen virtuaalimittaristo, jolloin perinteiset pyöreät viisareilla olevat mittaristot on korvattu näytöllä.
Keskikonsolissa on tapahtunut suurin uudistus, ja sieltä löytyy nyt kaksi suurta vaakatasossa olevaa kosketusnäyttöä.
Alempi toimii normaalisti lämmityssäätimien käyttöpaneelina, mutta sitä käytetään myös esimerkiksi navigoinnissa osoitteen kirjoittamiseen käsivaralta tai virtuaalinäppäimistön avulla.
Vaihdekepin kahva on leveä ja toimii ”hiirikäden” rannetukena alempaa näyttöä käytettäessä. Näyttö antaa painaessa vasteen, joka helpottaa käyttöä. Systeemi vaikuttaa varsin toimivalta, ja sen saloihin pääsee äkkiä sisään.
Ainut moite tulee yleispätevästi koko ohjaamon kiiltävistä pinnoista ja varsinkin näytöissä näkyy ikävästi sormenjäljet muutaman päivän käytön jälkeen.

Kummalliset moottorimerkinnät
Audi aloitti uudistamaan muutama vuosi sitten malli kerrallaan auton perässä olevia mallimerkintöjä, ja äkkiseltään ne vaikuttavat aika kummallisilta.
Sen sijaan, että auton kontissa lukisi vanhaan tapaan selvästi 2.0 TFSI tai 3.0 TDI, nyt mallinimen perässä on lukema väliltä 30–70. Lukemat tarkoittavat tehoindeksiä ja koiranleuat suosittelevatkin mukana kuljetettavaa Excel-taulukkoa, jotta kaupungilla liikkuessa voi sitten siitä katsoa mitä vaikkapa 55 oikeasti tarkoittaa.
Koeajoauton 40 merkintä tarkoittaa 150 kW tehoista kaksilitraista turbodieselmoottoria. Tehoa on vanhan liiton luvuilla kerrottuna 204 hevosvoimaa ja vääntöä 400 Nm. Moottori vetää kiihdytyksessä koko kierrosalueen kuminauhamaisesti, mutta nopeuden lähestyessä satasta alkaa A6:n omapaino tuntua ja meno puutuu aika tavalla. Normiajossa teholla pärjää, mutta ohitustilanteet kannattaa katsoa vähän tarkemmin.

Kevyt ohjaus
Paikallaan ollessa Audin ohjaus on niin kevyt pyöritellä, että rattia voi käännellä vaikka pelkällä etusormella.
Maantiellä jäykkyyttä tulee jonkin verran lisää, mutta tuntuma on edelleen varsin kevyt ja tämä tuntuu olevan tyypillistä tälle merkille. Tästä joko tykkää tai ei, mutta epäilemättä maakuntaa kiertävä myyntireiska ei halua tien kaikkien monttujen tulevan läpi rattiin asti.
Lisäksi A6 on immuuni tien urille, joten pitkienkin taipaleiden taittaminen tapahtuu miellyttävästi. Ajo-ominaisuuksia voi joko parantaa (tai pilata) ja lisävarustelistalta löytyy vannekokoja vakio 17” tilalle aina 20 tuumaiseen asti.

Ostaja saa mitä tilaa
Audi A6 on hieroutunut vuosien varrella tarkkaan mietityksi kokonaisuudeksi eikä uusi malli tarjoa suuria yllätyksiä.
Ostaja saa noin 64 000 eurolla tutun ja turvallisen, mutta päivitetyn mallin. Jos tilaa tarvitsee enemmän, niin mallistosta löytyy myös Avant-nimellä kulkeva farmarimalli.
Taksitolpilla näitä kumpaakin tullaan varmasti näkemään.

Media

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä