Julkaistu    |  Päivitetty 

Asemanseudulla alkaa tapahtua

Liikennejärjestelyt asemanseudulla menevät uusiksi.
Kuva: Aimo Salonen Liikennejärjestelyt asemanseudulla menevät uusiksi. Kuva: Aimo Salonen
Joensuun kaupunki aloittaa asemanseudun toisen vaiheen rakennustyöt tällä viikolla valmistelevillaa töillä, joilla muun muassa rakennetaan tilapäiset liikennejärjestelyt.

Itse rakennustyöt alkavat ensi viikolla. Työt alueella valmistuvat lokakuussa 2019.

Alueelle rakennetaan Asemankaari-niminen katu Siltakadun kiertoliittymän ja Sirkkalan kiertoliittymän välille. Asemankaari on joukkoliikennekatu, jolle sijoittuu kahdeksan kaukoliikenteen bussipysäkkiä odotuskatoksineen. Samalla rakennetaan asemarakennuksen ja Itäranta -kadun väliin sijoittuva Asemanpuisto. Kadunrakennustyö sisältää myös vesihuollon ja sähkö-, tietoliikenne- sekä kaukolämpöverkostojen rakentamista.

Asemankaaren ja ratapihan väliin rakennetaan 237 katettua pyöräpysäköintipaikkaa ja polkupyöränhuoltopiste. Aseman alueella on tällä hetkellä kymmeniä hylättyjä polkupyöriä, jotka siirretään alueelta ennen kadunrakennustyön alkamista.

Asemalla oleva vanha höyryveturi maalataan ja siirretään uuteen sijaintiinsa asemarakennuksen viereen. Henkilöautojen saattoliikenne ja taksiliikenne järjestetään tulevaisuudessa pysäköintitalon yhteyteen.

Kadunrakennustyö aiheuttaa merkittäviä liikennejärjestelyjä ratapihan ja Itärannan välisellä alueella. Alueella asioivien kannattaa huomioida liikkumisessa tulevat muutokset.

Itäranta-kadun liikenne toimii työn aikana muutoin normaalisti, mutta työmaaliikenne ja tilapäiset järjestelyt lisäävät kadun liikennemääriä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä