Julkaistu    |  Päivitetty 
Hanna-Mari Lappalainen

Uimaharju on ehdolla Suomen parhaaksi kaupunginosaksi

Uimaharju on ehdolla Suomen parhaaksi kaupunginosaksi Jouni Turunen

Suomen Kotiseutuliiton vuosittainen Vuoden kaupunginosa -kilpailu on käynnissä, ja Suomen parhaaksi kaupunginosaksi esitetään tänä vuonna 90 eri kaupunginosaa 29 eri kaupungista. Joensuusta kilpailussa ehdolla parhaaksi kaupunginosaksi on Uimaharju. Uimaharju liittyi Joensuuhun kuntaliitoksella vuonna 2009, jota ennen se kuului Enon kuntaan. 

Ehdotuksia Vuoden kaupunginosaksi saatiin enimmäkseen suoraan paikallisilta asukkailta.

– Hyvässä kaupunginosassa on toimintaa erilaisille ihmisille, mahdollisuus osallistua alueen kehittämiseen, turvallista elää ja hyvä yrittää. Avoin kansalaistoiminta – erityisesti asukkaiden, yhdistysten, yritysten ja kaupungin yhteistyö – lisäävät kotoisuutta ja hyvinvointia, Kotiseutuliiton tiedotteessa kerrotaan.

Palkinnolla Kotiseutuliitto korostaa kaupunginosien paikallistoimijoiden aktiivisuuden merkitystä kotiseudun viihtyvyyden ja yhteisöllisyyden rakentamisessa. Kilpailun pääkriteeri vuonna 2019 on kaupunginosien uudet toimintamuodot.

Vuoden kaupunginosa julkistetaan vuosittain elokuussa Valtakunnallisilla kotiseutupäivillä, tänä vuonna Tuusulassa 9. elokuuta. Vuoden kaupunginosa on valittu vuodesta 2001 lähtien. Viime vuosina palkinnon ovat saaneet muun muassa Kauklahti, Vuosaari, Reposaari ja Hakunila.

 

// Juttua päivitetty 7.5.2019 kello 8.42: Lisätty tieto paikallisilta asukkailta saaduista ehdotuksista.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä