Julkaistu 
Aimo Salonen

Maria seurasi poikansa tietä ristille

Marian roolissa oli tänä vuonna Niittylahden näyttelijäopiskelija Iina Hirvonen. Aimo Salonen Marian roolissa oli tänä vuonna Niittylahden näyttelijäopiskelija Iina Hirvonen.

Ristintien, Joensuun pitkäänperjantaihin kuuluvan Jeesuksen (tänäkin vuonna Tomi Laurikainen) kärsimysnäytelmän riipaiseviin hetkiin on joka vuosi kuulunut Marian (tällä kertaa Iina Hirvonen) tuska poikansa ristillä. Kansan huomio kiinnittyy Jeesukseen koko vaellusnäytelmän ajan, mutta kannattaa vilkuilla myös sivulle: siellä Maria kulkee koko ajan väkijoukossa mukana ja eläytyy poikansa vaiheisiin.

Niin Iina Hirvonen, Pontius Pilatusta näytellyt Kaisa Hiltunen kuin pari muutakin näyttelijä opiskelevat Niittylahdessa, jossa heitä opettaa Ristintien ohjaaja Janne Hyytiäinen, joka ennen esitystä kiersi antamassa viimeisiä ohjeitaan Hiltuselle, Kaifasta omien sanojensa mukaan nyt viimeistä kertaa näytelleelle Ismo Lehikoiselle, sekä Tomi Laurikaiselle ja Filemon-aasin omistajalle Oiva Voutilaiselle. Kuoroa johti tänä vuonna Janne Piipponen.

Ristintie avasi Joensuun uusitun torin kesäkauden 2019 yleisötapahtumat, joista on enemmän tarinaa keskiviikkona 24.huhtikuuta ilmestyvässä Karjalan Heilissä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä