Julkaistu 

I love muovi -tapahtuma keräsi Joensuun torille 600 kävijää

Pohjoisen rantapuiston leikkipaikan aitaan syntyi osana kampanjaa taideteos kierrätysmuovista. Kimmo Kirves Pohjoisen rantapuiston leikkipaikan aitaan syntyi osana kampanjaa taideteos kierrätysmuovista.

Tällä viikolla Joensuuhun rantautunut I love muovi -kampanja innosti joensuulaisia tuomaan ahkerasti pakkausmuovia keräyspisteille, Joensuun kaupungilta tiedotetaan. Kiertue pyörähti maanantain ja tiistain aikana kaupungin maaseutualueilla sekä Prisman kierrätyspisteellä. Keskiviikkona 17.4. Joensuun torilla järjestettiin I love muovi -tapahtuma, johon kuului runsaasti oheisohjelmaa. Tapahtuma keräsi torille noin 600 kävijää.

Myös maaseutualueiden asukkaat olivat innostuneet muovin keräyksestä ja muovia kävi tuomassa tiedotteen mukaan yhteensä noin 250 ihmistä.

– Kiihtelysvaarassa eräs mies toi keräykseemme kahden kotitalouden vuoden pakkausmuovit lava-autolla ja Hammaslahdessa oli pariskunta, joka oli ensimmäistä kertaa kerännyt oman kotitaloutensa pakkausmuovit viikon ajalta. He olivat yllättyneitä, kuinka suuren osan kotitalouksien jätteistä muovi vie. Myös Uimaharjun koululaiset olivat keränneet muovia ja toivat ne pisteelle. Nämä olivat mieleenpainuvia hetkiä, kertoo kiertueella muovia vastaanottamassa ollut Niina Väyrynen Joensuun kaupungin tapahtumapalveluista.

Lisäksi Prisman kierrätyspisteelle järjestettiin tiistaiksi erillinen I love muovi -muovipuristin.

– Kokonaisuutena Joensuun I love muovi onnistui loistavasti ja siitä isoin kiitos kuuluu kaupunkilaisille, jotka innostuivat tuomaan muovia keräykseen ja osallistumaan kiertueen tapahtumiin. Vaikka kyseessä on kilpailu ja mukava olisi se voittaa, tärkeintä tässä on ollut ihmisten kohtaaminen ja osallistaminen yhteiseen kampanjaan, sanoo Joensuun kaupungin tapahtumapäällikkö Markku Pyykkönen tiedotteessa.

– Kaupungin väki yhteistyökumppaneineen haluaa kiittää myös hienolla asenteella mukaan lähteneitä Jippoa, JoMaa, Kataja Basketia, Riveriaa, Teatteri Traktoria ja muita toimijoita, joiden ansiosta Joensuussa saatiin enemmän muovia ja ihmisiä liikkeelle, jatkaa Pyykkönen.
Ylen tuottaja Erno Kulmala oli vaikuttunut Joensuun innokkuudesta I love muovia kohtaan.

– Oli mahtavaa nähdä, miten joensuulaiset osallistuivat mukaan asiaan, joka koskettaa meitä kaikkia, Kulmala toteaa tiedotteessa.

Joensuussa I love muovi -kiertueen yhteistyökumppaneina toimivat Puhas Oy ja Pohjois-Karjalan Osuuskauppa.

I love muovi on Ylen kampanja, johon Joensuu on haastettu kilpailemaan neljää muuta kaupunkia vastaan. Voittaja on se, joka kerää eniten pakkausmuovia kolmen päivän aikana. Voittaja selviää 4.5. Yle TV1:ssä nähtävässä televisiolähetyksessä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä