Julkaistu    |  Päivitetty 

Peltolan sillan purku saadaan päätökseen toukokuun puolivälissä

Silta puretaan, joten tästä ei tämän kesän aikana ajeta. Silta puretaan, joten tästä ei tämän kesän aikana ajeta.
Kuhasalontien parantaminen -hanke on edennyt Peltolan sillan purkuvaiheeseen.

Ensimmäisenä työvaiheena puretaan sillan kansi raiteiden kohdalta, sen jälkeen loput kannesta ja viimeisenä sillan päätyjen rakenteet. Purkutöitä tehdään myös viikonloppuisin, jolloin on saatavissa pidempiä junaliikennekatkoja.

–  Sillan purkutyöt on tehtävä junaliikenteen ehdoilla, mikä edellyttää töitä myös viikonloppuisin ja yöaikaan. Käytännössä junaliikenne mahdollistaa kohtuullisen pituiset työraot vain viikonloppuöinä, kertoo Väylän projektipäällikkö Riitta Parviainen.

Sillan kansi raiteiden kohdalta sahataan pienemmiksi kappaleiksi päivätyönä viikoilla 16 ja 17. Purkamisen vaatima suojarakenne ja telineet raiteiden kohdalle rakennetaan pääsiäisviikonlopun aikana. Huhtikuun viimeisenä viikonloppuna nostetaan sahatut kappaleet pois ja puretaan sillan kannen Vehkalahden puoleinen pää.

Vapun jälkeisenä viikonloppuna puretaan puolestaan Hukanhaudan puoleinen pää. Kokonaisuudessaan sillan purku valmistuu toukokuun puoliväliin mennessä.

Purkutöistä aiheutuu melua. Äänekkäimmät työvaiheet ajoittuvat välille 27.4.–15.5. Sillan purusta ja uuden rakentamisesta vastaa Kreate Oy.

–  Sillan purkutöissä käytetään timanttikiskosahaa sekä vaijerisahausmenetelmää. Äänekkäämpänä työvaiheena on sillan mekaaninen purku, joka toteutetaan Power Dropperilla, iskuvasaralla sekä pulveroijalla. Sillan purkamisen jälkeen alkaa uuden sillan porapaalutukset, kertoo Kreate Oy:n vastaava työnjohtaja Matti Hirvonen.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä