Julkaistu    |  Päivitetty 

Enon terveysasemalla vakavia sisäilmaongelmia

Enon terveysaseman ja hammashoitolan toimintaan suunnitellaan muutoksia vakaviksi muuttuneiden sisäilmaongelmien takia, Siun sotelta tiedotetaan. Lääkärien ja hoitajien vastaanotoille sekä Islabin näytteenottopisteelle on löydetty korvaavat tilat Enosta, mutta osa hammashuollon palveluista joudutaan todennäköisesti siirtämään lähialueen hammashoitoloihin.

Siun soten palvelutuotantosuunnitelmassa Enon hammashoitolan on suunniteltu lakkaavan, kun Kontiolahden uusi terveysasema valmistuu. Nämä seikat huomioiden tilat omistava Joensuun kaupunki on arvioinut, ettei tilojen remontointi ole taloudellisesti eikä toiminnallisesti järkevää.

Sisäilmaongelmat ovat olleet tiedossa pitkään. Ongelmia on ratkottu jo Joensuun kaupungin aikana sekä toiminnan siirryttyä Siun sotelle. Maaliskuun lopulla valmistuneiden uusimpien sisäilmatutkimusten perusteella lääkäreiden ja hoitajien sekä hammashuollon nykyisten tilojen käytöstä on luovuttava. Samassa kiinteistössä toimivien terveyskeskussairaalan ja neuvolan tilat ovat paremmassa kunnossa, ja niiden käyttöä voidaan jatkaa.

Tarkemmat suunnitelmat siitä, miten palvelut järjestetään ja millä aikataululla palvelut muuttavat, valmistuvat huhtikuun loppuun mennessä.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä