Julkaistu    |  Päivitetty 
Aimo Salonen

Pyöräily on nyt aivan uudessa asemassa

Juhana Venäläinen liikkuu pyörän lisäksi myös autolla ja jalkaisin. Kuvat: Aimo Salonen Juhana Venäläinen liikkuu pyörän lisäksi myös autolla ja jalkaisin. Kuvat: Aimo Salonen

Mitä parannettavaa on joensuulaisessa pyöräilykulttuurissa?

Kysymys nousi, kun sähköposti toi Joensuun kaupungilta tiedotteen, jonka mukaan kaupungissa järjestetään tulevana lauantaina Kaupunkipyöräilyn perusteet - päiväkurssi, jonka järjestäjinä ovat kaupungin lisäksi Liikenneturva, Joensuun Pyöräilijät ry, Itä-Suomen poliisilaitos ja Joensuun seudun kansalaisopisto.

–  Liian monen joensuulaisen kaupunkipyöräilijän tiedot ja taidot ovat huonoja, kurssin ideoinut kaavoituspäällikkö Juha-Pekka Vartiainen toteaa tiedotteessa.

Mitäpä sitten sanoo asiasta Joensuun Polkijoiden hallituksen jäsen Juhana Venäläinen?

–  Liikennekulttuurista löytyy parannettavaa kaikkien kulkuneuvojen kuljettajilta, vastaa Venäläinen, joka pyörän lisäksi liikkuu myös autolla ja jalkaisin.

 

 

Joensuun pyöräilyverkosto kehittyy koko ajan, minkä jokainen voi todeta katsoessaan laajentunutta kävelykeskustaa, johon pyöräilijöille on merkitty omat väylänsä, ja jonka pyöräparkki on kovassa käytössä.

Kun laajentuvaan pyöräilyreitistöön yhdistyy pyörien kasvavat nopeudet, päästään yhteen Juhana Venäläisen painottamaan asiaan: suhtautuminen pyöräilyyn on muuttunut radikaalisti.

–  Liikennesuunnittelu on ollut 60-luvulta lähtien sitä, että pyöräilijät on ajettu pois autoteiltä jalankulkijoiden sekaan. Nyt pyöräily on alettu nähdä oikeana liikenteenä, missä pyörällä voidaan tehdä pitkiäkin matkoja, Venäläinen sanoo Karjalan Heilin haastattelussa.

Joissakin tapauksissa pyörien paikka on nimenomaan autojen seassa, vaikka pyöräilijöille tehdäänkin omia väyliä. Vanhat asenteet kuitenkin vaikuttavat yhä.

–  Kaikkien mieleen kun on iskostettu, että älä ikinä aja autojen kanssa ja mene aina sinne, missä näkyy jalankulkijoita, pyöräilijöitä näkee myös jalkakäytävillä, missä ei saisi ajaa, Venäläinen huomauttaa.

–  Siitä syystä jalankulkijat ovat syystäkin vihaisia. Itsekin kun liikun jalan pienten lasten kanssa, niin onhan se ikävää, kun joutuu vilkuilemaan olan yli, tuleeko sieltä joku nopeasti päälle.

Lauantain kurssille on voinut ilmoittautua kansalaisopiston verkkopalvelussa maanantaista lähtien, ja mukaan mahtuu 20 ihmistä.

 

 

Kurssilla kerrataan keskeisimmät liikennesäännöt, kuivaharjoitellaan Virtual reality -lasien avulla ja katsastetaan pyöriä ajokuntoon. Osallistujat pääsevät myös opastetulle kaupunkiajelulle.

–  Eihän tämä ainutlaatuista ole. Muutamia katuajokoulutuksia yhdessä Liikenneturvan kanssa on järjestetty jo aikaisemmin Joensuussa, mutta tässä on myös teoriaosuus. Tämä on vähän niin kuin miniautokoulu, Venäläinen sanoo.

Nyt mahtuu mukaan 20 ihmistä. Olisiko tarvetta laajemmallekin koulutukselle?

–  Pyöräily saisi olla vahvemmin esillä kouluopetuksessa, Venäläinen vastaa.

–  Sitä kautta liikennesäännöt ja turvalliset pyöräilytavat tulisivat tutuiksi jo varhaisessa vaiheessa.

Kommentoi

Hae Heilistä

Hae Heilistä